Hlavní obsah

Uhrin bere Slovan jako Spartu a chce se prosadit v Evropě

BRATISLAVA

Obhájit slovenský titul a postoupit do skupinové fáze v jedné z evropských soutěží. To jsou cíle fotbalového ŠK Slovan Bratislava, k nimž má tým dovést trenér Dušan Uhrin. Přestože ho expertní skupina navrhla, zpátky k české reprezentaci vybrán nebyl. A tak se kouč vicemistrů Evropy z Anglie 1996 vrátil na rodné Slovensko.

Foto: Jan Koller, ČTK

Hlavní trenér fotbalistů ŠK Slovan Bratislava Dušan Uhrin

Článek

Času moc neměl. Slovanu se Dušan Uhrin upsal v polovině června - a již tento pátek ho čeká ligová premiéra proti Senici. „Byla to pro mě jedna z nejtěžších příprav. Byla totiž extrémně krátká. Musel jsem poznat hráče a realizační tým. Teď už mohu říci, že se mi to podařilo. Velmi příjemně mě překvapil přístup hráčů, kteří opravdu tvrdě trénovali,“ vyhlásil kouč pár dnů před startem slovenské ligy.

Zkušenému trenérovi je jasné, že ambice bratislavského klubu jsou velké. „Čeká nás těžký podzim. Slovan beru jako Spartu v Čechách - musí být stále na špici. To je normální! Důležité však bude prosadit se v evropských pohárech,“ řekl Uhrin.

Slovan začne svou pohárovou pouť jako nenasazený tým ve 3. předkole Ligy mistrů, v němž tak klidně může narazit na pražskou Slavii. Nový kouč by mužstvo ještě rád posílil. „Kádr je velmi kvalitní. Potřebujeme však ještě někoho na levou stranu obrany a hodil by se nám také šikovný útočník,“ prozradil Uhrin. Že by se rozhlížel také v české lize?

Tehelné pole se bude bourat

Obhájce slovenského titulu vyrukuje do nové sezóny s rozpočtem 3,5 miliónu eur a v nových dresech i kopačkách. „Dokončujeme rekonstrukci stadiónu na Pasienkách, kde v případě postupu do skupinové fáze budeme hrát Ligu mistrů. A také než se začne bourat Tehelné pole,“ plánuje člen představenstva Vojtech Miklós.

Kapitán Samuel Slovák doufá, že tým je o něco vyzrálejší než v minulé sezóně a opět by mohl útočit na nejvyšší příčky. „Samozřejmě, prověří nás až samotná soutěž. Jsme však o rok zkušenější a věřím, že i silnější. Důležitý bude úvod ligy a také to, jak se představíme proti silnému soupeři v Lize mistrů,“ řekl nejzkušenější hráč Slovanu.

Reklama

Související témata: