Hlavní obsah

Koller a Necid skórovali v ruské lize, ale výhru neslavili

MOSKVA

Čeští útočníci Jan Koller i Tomáš Necid se střelecky prosadili v sobotních zápasech 13. kola ruské ligy, ale vítězství se svými týmy neslavili. Kollerův pátý gól v sezóně neodvrátil porážku Samary, která prohrála doma 1:2 s mistrovskou Kazaní, jež si pojistila vedení v tabulce.

Článek

Šestatřicetiletý kanonýr, jenž se pod novým koučem Ivanem Haškem možná vrátí do národního týmu, se trefil zblízka po půlhodině hry. Autor rekordních 55 gólů v české reprezentaci v ten moment reagoval na vedoucí gól Semaka z 20. minuty a vyrovnal na 1:1. Rozhodující trefu zaznamenal v 63. minutě kazaňský Bucharov, jenž navázal na hattrick z minulého kola. Stejně jako Koller odehrál za Samaru celý zápas Jiří Jarošík.

Necid nastoupil v základní sestavě CSKA Moskva, které poslal hlavou v 67. minutě do vedení na hřišti Těreku Groznyj. Čečenský klub však vzápětí vyrovnal na konečných 1:1 z penalty, když Aldoninovu hru rukou potrestal rumunský internacionál Daniel Pancu.

Ruská fotbalová liga - 13. kolo:
Perm - Dynamo Moskva 3:1, Samara - Kazaň 1:2 (za domácí gól Koller), CSKA Moskva - Groznyj 1:1 (za domácí gól Necid), Rostov na Donu - Spartak Moskva 0:1.

V úvodu slovenské fotbalové ligy se střelecky dařilo českým obráncům. O vítězství Prešova na hřišti Petržalky rozhodl Michal Ščasný, jenž dal svůj první gól v Corgoň lize, kde působí od loňského léta. Syn trenéra Zdeňka Ščasného se trefil v 83. minutě a Prešov vyhrál 1:0.

Bývalý slávistický obránce Ondřej Šourek poslal Žilinu v zápase s Nitrou už ve čtvrté minutě do vedení, o které úřadující vicemistr přišel až v závěru. V 68. minutě odpověděl na Šourkovu hlavičku Šimonek.

Slovenská fotbalová liga - 1. kolo:
Petržalka - Prešov 0:1 (83. Ščasný), Ružomberok - Dubnica 1:1 (6. Sivčevič - 64. Zápotoka), Košice - Dunajská Streda 2:0 (24. Novák, 63. Škutka), Žilina - Nitra 1:1 (4. Šourek - 68. Šimonek).

Reklama

Související témata: