Hlavní obsah

Chelsea ještě není úplně vyladěná, myslí si Šmicer

PRAHA

"Hvězdy nejsou zárukou úspěchu. Musejí být sehrané," říká o ligovém rivalovi Chelsea záložník Liverpoolu Vladimír Šmicer. "Ale mančaft je to výborný. Každým zápasem se budou sehrávat, navíc tam je motivace dostat se co nejdále," poznamenal při hodnocení jednotlivých hvězd londýnského klubu český středopolař.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

"Šanci Sparty vidím v tom, že Chelsea ještě není úplně sehraná," říká Vladimír Šmicer (na snímku).

Článek

CARLO CUDICINIPatří k nejlépe hodnoceným brankářům po dobu, co chytá Premier League. A to, že se teď Chelsea po jiné brankářské jedničce vůbec nekoukala, svědčí o tom, jak si ho váží. Je to jeden ze tří nejlepších gólmanů v soutěži.

JOHN TERRYV klubu je delší dobu, hraje v anglickém nároďáku. Není kdovíjak rychlý, ale vynahrazuje to tvrdostí a důrazem. Míval problémy mimo hřiště, občas zašel na drink, porval se, ale teď se asi uklidnil a na hřišti je nepříjemný.

MARCEL DESAILLYVeliká osobnost klubu i francouzského nároďáku. Pod Abramovičem vidí šanci něco dokázat, a proto prodloužil smlouvu. Má obrovské zkušenosti, znají ho všichni. Stal se kapitánem, je to vůdčí typ, tahoun.

JUAN VERÓNV Laziu byl zvyklý hrát zprostředka, jenže v Manchesteru byli Keane, Scholes, Butt a všechno chodilo spíš přes tyhle hráče. Navíc to po stranách tahali Beckham a Giggs. Neměl tam stabilní formu, ani moc nezapadal do jejich herního stylu. Podle mě bude mít v Chelsea daleko větší šanci a mělo by se to kolem něj víc točit.

GEREMIByl na hostování v Middlesbroughu, kde odehrál dobrou sezónu. Je to moc dobrý fotbalista, mám ho rád. Dokáže podržet balón, těžko se obchází a má ohromnou fyzičku.

DAMIEN DUFFStrašně jsme ho chtěli do Liverpoolu, ale osmnáct miliónů liber jsme za něj dát nemohli. Bylo jasné, že když přijde dobrá nabídka, Blackburn ho pustí. Je to jeden z nejlepších hráčů, co v Anglii kopou. Hraje takové polokřídlo, hodně na straně. Rychlý s míčem, technický, umí zakončit, velice silný ve hře jeden na jednoho.

CLAUDE MAKELELEJeho nákup se mi zdál zbytečný. Když ho koupili za takový ranec, asi bude hrát, ale zas musí nechat někoho sedět.

ADRIAN MUTUMoc ho neznám. Vím, že hrál dobře v italské lize, nechám se překvapit. Zatím mu to v Anglii střelecky vychází nad očekávání. Vypadá, jako by hrál v Chelsea už léta.

JIMMY FLOYD HASSELBAINKHodně se spekulovalo, jestli odejde. Je to důrazný útočník, hlavně ve vápně se těžko odstavuje, ale bude to mít těžké. Víc šancí asi budou dostávat Crespo a Mutu, je tam i Islanďan Gudjohnsen.

HERNÁN CRESPOZatím jsem ho moc hrát neviděl, uvidíme, jak do Chelsea zapadne. Přišel tam až na poslední chvíli.

Reklama

Související témata: