Hlavní obsah

Gólman Laštůvka zřejmě přestoupí do Dněpropetrovsku

DNĚPROPETROVSK

Novým působištěm fotbalového brankáře Jana Laštůvky by se už brzy mohl stát Dněpr Dněpropetrovsk. Sedmadvacetiletý gólman Šachtaru Doněck, který v minulé sezóně hostoval ve West Hamu, s klubem jedná o podmínkách smlouvy. Dohoda je podle všeho na spadnutí.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Bývalý reprezentant do 21 let v pondělí s vedením Dněpru jednal přímo v Dněpropetrovsku. "Dolaďujeme podmínky kontraktu, je to na dobré cestě. V úterý možná bude jasno," řekl ČTK Laštůvka.

Ze všech letních nabídek, které bývalý brankář Baníku Ostrava měl, tak možná vyhraje ta nejméně očekávaná. Zájem měly také Lille, nováček francouzské ligy Boulogne, nizozemský Heerenveen nebo řecká Larisa. Pokaždé však bylo ve hře roční hostování. "Po těch už jsem se nachodil dost. Rád bych se usadil na jednom místě, měl větší jistotu," podotkl Laštůvka.

Ambiciózní Dněpr, konkurent ukrajinských gigantů Šachtaru a Dynama Kyjev, je podle všeho ochoten vyplatit i odstupné, jež vítěz posledního ročníku Poháru UEFA žádá, a českého gólmana vykoupit z dvouleté smlouvy. Právě na tom v minulosti jednání o Laštůvkově přestupu pokaždé ztroskotala. V zákulisí se spekuluje o částce mezi dvěma a třemi miliony eur.

Karvinský rodák v Doněcku působí od roku 2004. Se Šachtarem dvakrát vyhrál ukrajinskou ligu, zachytal si i v Lize mistrů, pak ale vypadl ze sestavy kvůli povinnému nasazování čtyř ukrajinských hráčů. Od roku 2006 Laštůvka putoval po hostováních: rok strávil ve Fulhamu, další sezónu v Bochumi a naposledy byl ve službách londýnského West Hamu, kde však v lize neodchytal ani zápas.

Dněpropetrovsk je po třech kolech ukrajinské ligy bez porážky čtvrtý. V týmu hraje i český záložník Mario Holek.

Reklama

Související témata: