Hlavní obsah

Fotbalový brankář Laštůvka přestoupil do Dněpropetrovsku

DNĚPROPETROVSK

Přestup fotbalového gólmana Jana Laštůvky ze Šachtaru Doněck do Dněpru Dněpropetrovsk je hotový. Sedmadvacetiletý český brankář v úterý přesun mezi dvěma ukrajinskými kluby potvrdil podpisem tříleté smlouvy.

Článek

Bývalý ostravský brankář a reprezentant do jednadvaceti let se s klubem na podmínkách dohodl už v pondělí. Transakci zpečetil poté, co dnes prošel i vstupní zdravotní prohlídkou. "Všechno je vyřešeno, podepsal jsem smlouvu na tři roky," řekl ČTK Laštůvka.

Podle svého agenta Pavla Zíky měl brankář i jiné nabídky. "Zajímaly se o něj kluby z Francie, Holandska a Německa. Nakonec jsme zvolili Dněpr, protože zná tamní fotbal. Má dobrou smlouvu i Šachtar za něj dostane zajímavé peníze," řekl ČTK Zíka.

Z ukrajinského velkoklubu odchází Laštůvka po pěti sezonách, část z nich ovšem strávil na hostování ve Fulhamu, Bochumi a West Hamu. V Dněpropetrovsku, kde se setká s českým záložníkem Mariem Holkem, má ambicióznímu klubu pomoct do evropských pohárů. Po doléčení drobných zdravotních problémů s ním kouč počítá na pozici jedničky.

Lašťůvka má ještě problémy s břišním svalem

"O víkendu určitě nenastoupím. Mám problémy s břišním svalem, ještě to bude chtít pár dnů," upřesnil Laštůvka. "Těším se ale, že si zase pořádně zachytám. Klub má velké ambice, hodně posílil, chce hrát vpředu. To mě přesvědčilo," vysvětlil hlavní pohnutky odchodu.

Šachtar zásobuje konkurenční klub ve velkém. Před Laštůvkou už do týmu po stejné trase přišli třeba ukrajinští reprezentanti Olexij Bielik a Jevgen Selezňov nebo mexický záložník Neri Alberto Castillo.

A nákupům možná ještě není konec. Proslýchá se, že Dněpropetrovsk stojí například i o dalšího českého fotbalistu Radoslava Kováče ze Spartaku Moskva, který stejně jako Laštůvka na jaře hostoval ve West Hamu.

"Kdyby klub neměl takové ambice, asi bych zvažoval, jestli to není krok zpátky. Buduje se tady ale opravdu silný a konkurenceschopný tým, v kádru je několik ukrajinských reprezentantů. Zázemí je na výborné úrovni, dostavěli nádherný stadion pro 30 tisíc lidí," konstatoval Laštůvka, o nějž stál třeba Heerenveen nebo Lille.

Dněpr má už letos v plánu bojovat o účast v evropském poháru. Začátek ligy mu vyšel. Po třech kolech je se sedmi body a stejným bodovým ziskem jako Šachtar čtvrtý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články