Hlavní obsah

Zenit Petrohrad odvolal nizozemského kouče Advocaata

Nizozemec Dick Advocaat už není koučem fotbalistů Zenitu Petrohrad. Vedení klubu jej odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům od počátku června, kdy se Advocaat rozhodl pro nabídku trénovat reprezentaci Belgie. K té má nastoupit v lednu příštího roku.

Článek

Dočasným vedením mužstva byl pověřen kouč juniorky Anatolij Davydov, jedná se o příchodu Roberta Manciniho, jenž naposledy vedl do loňského května Inter Milán.

"Bohužel se po jeho rozhodnutí (trénovat Belgii) výsledky klubu zhoršily. Fanoušci i vedení není spokojeno s postavením v tabulce," uvádí se na oficiální stránce vítězů Poháru UEFA z roku 2008, kterým patří po 17 zápasech sedmá příčka.

Jednašedesátiletý Nizozemec trénoval v Petrohradu od roku 2006 a hned následující sezónu vyhrál mistrovský titul. Po triumfu v Poháru UEFA byl jako první cizinec od roku 1866 jmenován čestným občanem Petrohradu.

V poslední době Advocaat kritizoval sportovního ředitele Igora Kornějeva ohledně hráčských přestupů. Klub se například zbavil za 10 miliónů eur útočníka Pavla Pogrebňaka, jeho možným nástupcem v ofenzivě Petrohradu by mohl být podle informací ruského tisku český kanonýr Jan Koller ze Samary.

Reklama