Hlavní obsah

Zítku letos čeká asi jen příprava, ostré zápasy až příští rok

BRUSEL

Návrat zraněného gólmana české fotbalové reprezentace a Anderlechtu Daniela Zítky do plného tréninku se oproti nedávným očekáváním o něco prodloužil. K prvním přípravným zápasům by Zítka mohl nastoupit někdy v listopadu a ostrá mistrovská utkání ho zřejmě čekají až počátkem příštího roku.

Článek

"Poslední dva měsíce, červenec a srpen se to opravdu vyvíjelo lépe," řekl Zítka v rozhovoru ČTK. "Už trénuju, ale ještě pořád individuálně," uvedl. Do konce srpna bude několikrát týdně střídat rehabilitaci s individuálními brankářskými tréninky.

"Noha se ještě pořád léčí," poznamenal trojnásobný reprezentant, který ještě před časem věřil, že by se už o prázdninách případně hned po nich mohl připojit k týmu. Když to prý dobře půjde, přidá se k mužstvu zřejmě někdy v říjnu.

"Zápasy bych zatím neřešil, to je ještě strašně daleko," řekl s tím, že po návratu k tréninku s týmem bude potřebovat ještě určitě několik týdnů na to dostat se do tempa a formy.

Problémy i loni na podzim

Zdravotní problémy postihly gólmana loni na podzim po střetu s protihráčem, při němž si vážně poranil kotník a musel následně podstoupit několik zákroků.

"Stalo se mi to loni 28. listopadu, takže si myslím, že 28. listopadu tohoto roku by to už mohlo být v pořádku," nastínil Zítka. "Budu rád, když se mi po Novém roce podaří naskočit do nějakého mistrovského zápasu," doplnil. Do konce roku se už asi bude jen připravovat, přičemž by rád odehrál nějaká přátelská utkání za první tým či zápasy za B mužstvo.

Zítka si uvědomuje, že návrat na post brankářské jedničky Anderlechtu by nemusel být zrovna jednoduchý. Jeho nástupcům a konkurentům se dosud poměrně dařilo. Výjimkou byl středeční zápas 4. předkola Ligy mistrů s Lyonem, s nímž utrpěl belgický tým debakl 1:5. "Bude to těžké, roční výpadek je velký handicap," připustil Zítka, jenž působí v klubu od roku 2002.

Reklama