Hlavní obsah

Kouč Dušan Uhrin starší skončil ve Slovanu Bratislava

BRATISLAVA

Dušan Uhrin starší už není trenérem fotbalistů Slovanu Bratislava. Zkušený kouč se vzdal své funkce poté, co jeho tým během týdne utrpěl dvě vysoké porážky s Ajaxem a Prešovem. Na lavičce slovenského mistra tak vydržel pouze dva měsíce.

Foto: Jan Koller, ČTK

Bývalý trenér fotbalistů ŠK Slovan Bratislava Dušan Uhrin

Článek

"Končím. Hráčům jsem v kabině poděkoval za spolupráci. Myslím, že potřebují nový impulz. Máme za sebou dva velmi špatné zápasy se skóre 0:8," prohlásil skleslý trenér na tiskové konferenci po nedělní prohře 0:3 v Prešově. O rezignaci prý uvažoval už po čtvrtečním debaklu 0:5 ve 4. předkole Evropské ligy na hřišti Ajaxu Amsterodam. Tím se prakticky uzavřela pro Slovan letošní sezóna v evropských pohárech.

Kouč českých vicemistrů Evropy z roku 1996 tak opět nebude mít dobré vzpomínky na bratislavský stadión Slovanu. "Tehelné pole je zřejmě mým osudem. Už v roce 1997 po prohře 1:2 v kvalifikaci na MS jsem se též rozhodl skončit na lavičce národního týmu," dodal šestašedesátiletý rodák ze slovenské Nové Vsi.

"Je mi líto, že skončil. Trenér Uhrin je dobrý trenér i člověk. Rozhodl se tak a my musíme bojovat i za něj," promluvil za hráče nejzkušenější obránce Jozef Valachovič.

Uhrin vedl Slovan v šesti zápasech první ligy, z nichž získal 13 bodů. V 3. předkole Ligy mistrů Slovan nestačil na Olympiakos Pireus po dvou shodných prohrách 0:2, nyní je u konce i jeho účast v Evropské lize.

Reklama

Související témata: