Hlavní obsah

Jarošík pomohl gólem Samaře k výhře nad Dynamem Moskva

MOSKVA

Gól českého obránce Jiřího Jarošíka pomohl fotbalistům Samary k vítězství 3:1 v utkání 20. kola ruské ligy s Dynamem Moskva. Jarošík se nejprve podílel na vyrovnávacím gólu na 1:1 a poté sám zvýšil na konečných 3:1 svým druhým gólem v sezoně. Zastínil tak spoluhráče Jana Kollera, který byl v posledním utkání před návratem do reprezentace velmi aktivní, ale gól tentokrát nedal.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík

Článek

Fotbalisté Kazaně udělali důležitý krok k obhajobě mistrovského titulu, když uspěli na hřišti svého rivala Spartaku Moskva. Po výhře 3:0 získali v čele tabulky čtyřbodový náskok. Druhý Spartak má i přes porážku stále pět bodů k dobru oproti svým pronásledovatelům, protože CSKA Moskva překvapivě prohrál 0:1 na hřišti Rostova. Nic na tom nezměnil ani Tomáš Necid, který odehrál posledních deset minut.

Kazaň o výhře rozhodla během šesti minut první půle, kdy se nejprve prosadil v 33. minutě Semak a následně z penalty zvýšil Dominguez. Domácí se již na zvrat nevzmohli a přišli o šanci na posun do čela tabulky. Za poražené hrál do 81. minuty i obránce Martin Jiránek, který se vrací do české reprezentace.

Ruská fotbalová liga - 20. kolo:
Chimki - Petrohrad 0:4, Spartak Moskva - Kazaň 0:3, Samara - Dynamo Moskva 3:1 (jeden gól domácích Jarošík), Rostov na Donu - CSKA Moskva 1:0.

Reklama

Související témata: