Hlavní obsah

Papadopulos zajistil Heerenveenu bod gólem v poslední minutě

AMSTERODAM

Český fotbalový útočník Michal Papadopulos zajistil Heerenveenu v utkání 9. kola s Venlo alespoň bod, když v poslední minutě vyrovnal na 1:1. Připsal si tak svůj druhý gól v nizozemské lize.

Článek

Heerenveenu se příliš nedaří, z devíti zápasů pětkrát neskóroval a připsal si i pět porážek. Ztrátě bodů byl blízko i dnes, když dvě minuty před koncem inkasoval. Pak se však prosadil Papadopulos, který do hry zasáhl na poslední půlhodinu, a zařídil alespoň remízu.

Vedle Papadopulose oblékl dres Heerenveenu i čerstvý reprezentant Michal Švec, který odehrál celý zápas. Brankář Martin Lejsal a obránce Milan Kopic zůstali jen na lavičce.

Jen bod získal i PSV Eindhoven. Soupeř Sparty ve skupině Evropské ligy nedokázal pokořit obranu Utrechtu a na jeho hřišti uhrál jen bezbrankovou remízu. Navíc tři minuty před koncem přišel o vyloučeného Dzsudzsáka.

Trenér Rutten do hry nasadil totožnou sestavu jako ve čtvrtek v Evropské lize ve složení: Isaksson - Manolev (80. Simons), Rodriguez, Ooijer, Pieters - Engelaar, Toivonen (47. Reis), Bakkal - Afellay (52. Ojo), Lazovič, Dzsudzsák.

Výhry se nedočkal ani Ajax Amsterodam, který hrál 2:2 na hřišti Rody Kerkrade. Na plný bodový zisk nestačily ani dva góly kanonýra Luise Suáreze, jenž tak v devíti odehraných kolech nastřílel již 12 branek a jasně vládne tabulce střelců.

Nizozemská liga - 9. kolo:
Roda Kerkrade - Ajax Amsterodam 2:2, Almelo - Twente Enschede 1:3, Heerenveen - Venlo 1:1 (za domácí vyrovnal v 90. minutě Papadopulos), Utrecht - PSV Eindhoven 0:0.

Reklama

Související témata: