Hlavní obsah

Brabcův klub Ankaraspor opouští tureckou ligu, hráč hledá angažmá

ANKARA

Turecký fotbalový klub Ankaraspor, jehož dres od léta obléká i český obránce Erich Brabec, zřejmě definitivně opouští nejvyšší soutěž a od příští sezóny naskočí do druhé ligy. Soud v Ankaře totiž zamítl jeho odvolání proti vyloučení z ligy kvůli propojení s klubem Ankaragücü. Hráči mají podle dnešního rozhodnutí 15 dnů na to, aby si našli angažmá v jiném tureckém klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec

Článek

Aféra začala, když byl syn starosty Ankary jmenován předsedou klubu Ankaragücü. Protože jeho otec je zároveň čestným předsedou Ankarasporu, označil to turecký svaz za porušení směrnic a Brabcův klub vyloučil ze soutěže. Podle tureckého tisku má svaz podporu UEFA i FIFA.

Brabcovi, který do Ankary přišel po letním propuštění ze Slavie, tak hrozilo, že by nemohl hrát soutěžní zápasy minimálně do zimního přestupního termínu. Jeho agent Pavel Zíka už ale dříve prohlásil, že se ho vzhledem k mimořádné situaci bude snažit ze smlouvy vyvázat a jako volnému hráči mu pak sehnat jiné angažmá.

A ještě dnes svitla Brabcovi a jeho spoluhráčům nová naděje, že se do zápasového kolotoče přece jen brzy vrátí. Funkcionáři totiž rozhodli, jak budou v případě fotbalistů Ankarasporu postupovat. "Do 22. října můžeme přestoupit do jiných tureckých klubů, ovšem jen se souhlasem dosavadního zaměstnavatele," řekl ČTK Brabec.

Angažmá proto zřejmě bude muset hledat ve stejné soutěži a třeba nakonec vyrazí po vzoru některých spoluhráčů právě do Ankaragücü.

Reklama

Související témata: