Hlavní obsah

Fotbalistu Juna čeká po zranění kolena půlroční pauza

VÍDEŇ

Českého fotbalistu Tomáše Juna čeká kvůli zranění minimálně šestiměsíční pauza. Šestadvacetiletý útočník Austrie Vídeň si před týdnem v ligovém utkání s Mattersburgem přetrhl přední zkřížený vaz v levém kolenu a musí na operaci. V ideálním případě stihne bývalý reprezentant závěr sezóny rakouské ligy.

Foto: Sport.cz

Tomáš Jun v dresu Austrie Vídeň

Článek

Podle oficiálního webu Austrie dostal Jun v zápase, který svým čtvrtým gólem v sezóně rozhodl, ránu do lýtka stojné nohy. Původně cítil bolest jen tam, nicméně ve středu vyšetření na soukromé klinice ve Vídni ukázalo, že má přetržený vaz v koleně.

Diagnózu následně potvrdili i lékaři v Praze, kteří v pondělí o nutnosti operace informovali klub. Kdy a kde se desetinásobný český reprezentant zákroku podrobí, zatím nebylo určeno.

Jun je třetím hráčem Austrie, který se v této sezóně těžce zranil. Už dříve vypadl kvůli zranění kolena ze hry pro celý podzim Rubin Rafael Okotie, jenž se spolu s Čechem dělí s čtyřmi góly o pozici nejlepšího střelce klubu, předtím si zlomil jařmovou kost záložník Matthias Hattenberger.

V týmu úřadujících vítězů Rakouského poháru tak na půl roku osiří český středopolař Petr Voříšek, jenž do Austrie přišel v létě spolu s Junem z Altachu. Odchovanec pražské Sparty Jun působil v české lize vedle svého mateřského klubu v Jablonci a Teplicích, vyzkoušel si také tureckou ligu v Trabzonsporu a Besiktasi. Ve vídeňském klubu je na hostování z Teplic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články