Hlavní obsah

Uzdravený Papadopulos je zpátky v Arsenalu

OSTRAVA

Fotbalista Michal Papadopulos se v tomto týdnu znovu začlení do tréninkového procesu londýnského Arsenalu. Osmnáctiletý útočník, který do britského velkoklubu přestoupil v létě z Baníku Ostrava, ukončil ozdravný proces zraněného kolena, po měsíční rekonvalescenci zahájí druhou fázi boje o místo v nabitém kádru účastníka Ligy mistrů.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Michal Papadopulos.

Článek

Během čtyř týdnů nadaný útočník pendloval mezi Ostravou a Prahou. "Střídavě jsem rehabilitoval doma v Ostravě a na pražské klinice doktora Hospodára, který mě operoval. Když už jsem byl v Praze, využil jsem příležitosti a zašel na fotbal. Viděl jsem utkání reprezentace s Holandskem i Chelsea," řekl Papadopulos, který si kolenní vazy poranil na konci června v přípravném utkání Baníku s vídeňským Sportclubem.

Návrat na trávník však uspěchal. Po přestupu do Arsenalu začal naplno trénovat a do kolena se vrátily bolesti. Klub ho proto poslal na měsíc domů, aby se zotavil. "Trenér Wenger mi řekl, ať se dám dohromady. Ten měsíc mi hrozně pomohl. Myslím, že už jsem celkem fit, cítím se dobře, ale uvidím, jak se budou tvářit v klubu a co mi řekne doktor. Určitě ale začnu opatrně a zátěž budu pomalu zvyšovat," uvažoval Papadopulos.

Vybrané duely svých nových spoluhráčů sledoval alespoň v televizi. Před odletem si nenechal ujít utkání Ligy mistrů, ve kterém Arsenal na domácí půdě utrpěl potupnou porážku 0:3 od Interu Milán. "To se může stát. Inter hrál ve středu naprosto výjimečně," uznal hráč, který s potěšením pozoroval i vítězné tažení Baníku domácí ligovou soutěží. "Kluci mají velkou fazonu a nezbývá než doufat, že jim to co nejdéle vydrží," vzkázal Papadopulos bývalým kamarádům.

Reklama

Související témata: