Hlavní obsah

VIDEO: Magerův nejrychlejší a parádní gól, trefil se už ve 36. vteřině zápasu

TEMEŠVÁR

Byl to jeho zápas. Český fotbalista Lukáš Magera odehrál své nejlepší utkání během angažmá v rumunském Temešváru. V sobotu jeho tým porazil Ceahlaul 6:0, český útočník dal dva góly a na další dva přihrál. A to se poprvé mazaným lobem nádherně trefil už ve 36. vteřině zápasu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Lukáš Magera (vpravo) bojuje o míč s Jonathanem Caruanou z Malty.

Článek

Proti Maltě si letos v červnu připsal první start ve fotbalové reprezentaci. A před plánovaným omlazením národního týmu se šestadvacetiletý Lukáš Magera v rumunské lize znovu připomněl bleskovým a navíc parádním gólem.

„Byla to asi moje nejrychlejší trefa kariéry. A taky jeden z nejhezčích gólů, jaké jsem kdy dal. Jejich brankář se nedohodl s obráncem, šel si pro balón a ten bek ho odkopl přímo ke mně. Levačkou jsem přeloboval gólmana asi z pětadvaceti metrů,“ líčí vytáhlý útočník na stránkách Chovanec Sport Agency.

Tím však Magera ještě neskončil, přidal i druhý gól. „Bylo to na začátku druhé půle po rohu, kdy ke mně propadl balón na zadní tyč. Zpracoval jsem si ho levačkou a dával to k tyči. K tomu dvě asistence - prostě to byl zápas, kdy se člověku daří všechno, na co sáhne. Bylo to moje nejlepší utkání v dresu Temešváru.“

Povedený zápas oslavil pizzou

Muži zápasu či kola se v Rumunsku nevyhlašují. Magera se každopádně stal po delším čase zase středem pozornosti a v neděli večer si zašel se spoluhráči na pizzu. „Ve čtvrtek hrajeme doma Evropskou ligu s Anderlechtem a na žádné oslavy není čas. V minulých zápasech jsem střídal, trenér sázel na jiné hráče. Doufám, že jsem se mu teď odvděčil a chytil šanci za pačesy. Byl bych rád, kdyby mi tento výkon pomohl do základu,“ doufá český legionář, který pomohl Temešváru do čela tabulky.

„Je to pěkné, ale jsme první jen na skóre před Kluží. Právě příští neděli u nich hrajeme, tak to bude hodně těžké. Mají fakt dobrý mančaft a určitě to poznají i čeští fanoušci teď v zápase se Spartou,“ vzkázal domů Magera.

Reklama

Související témata: