Hlavní obsah

Koller s Rosickým si nechají sáhnout na plat

DORTMUND

Vyřazení z Ligy mistrů se nakonec přece jen promítne i do platů fotbalistů Borussie Dortmund. Ačkoli hráči, včetně českých reprezentantů Tomáše Rosického a Jana Kollera, dlouho tvrdošíjně odmítali zásah klubu do svých smluv, nakonec přece jen kývli a budou pobírat o 20 procent nižší platy.

Foto: DPA/EPA

Thomas Schneider (uprostřed) ze Stuttgartu v obležení fotbalistů Dortmundu Jana Kollera (vpravo) a Tomáše Rosického.

Článek

Funkcionáři klubu německé bundesligy se takto rozhodli řešit finanční potíže již před třemi týdny, ale k dohodě došlo až nyní. "Dohodli jsme se se všemi hráči," hlásil manažer klubu Michael Meier, podle jehož odhadu Borussia přišla po vyřazení z prestižní soutěže o 15 milionů eur (asi 465 milionů korun).

K dohodě hráčů s vedením klubu došlo po nedělním utkání ve Stuttgartu. A klub měl při tomto vyjednávání silnější pozici, neboť po porážce 0:1 se proti fotbalistům obrátili i nakvašení fanoušci. Asi 250 se jich shromáždilo před stadionem a bránilo v odjezdu klubovému autobusu. Před fanoušky předstoupili nejprve trenér Matthias Sammer a šéf klubu Michael Zorc, ale dav se uklidnil až když na sebe vzali zodpovědnost hráči.

"Po utkání, když jsme odjížděli, zastavili náš autobus fanoušci. Došlo to tak daleko, že jsme museli vystoupit. Vypadalo to celkem hrozivě a já honem koukal, kde je Dino Koller, abych ho před sebe strčil, kdyby k něčemu došlo. Z jejich strany padala hodně ostrá slova, byli dost naštvaní. Diskutovali jsme asi dvacet minut, naštěstí bojová nálada postupně opadla, i když to nebylo nic příjemného ani potom," líčil situaci v komentáři pro Právo Rosický.

Reklama