Hlavní obsah

Baroš má asi zlomenou kost v nártu a bude mimo hru dva měsíce

ISTANBUL

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš si zřejmě dva měsíce nezahraje. V nedělním istanbulském derby s Fenerbahce si útočník Galatasaraye podle prvních informací tureckých médií zlomil kost v nártu. Stalo se tak po ostrém faulu záložníka Emreho, po kterém musel Baroš již po dvou minutách hry odstoupit. Galatasaray bez něj prohrál 1:3.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Baroš

Článek

Istanbulské derby bylo hodně vyhecované a hráči se poprali již během předzápasového rozcvičování. Horká krev se přenesla i do zápasu a již po dvou minutách domácí kapitán Emre u postranní čáry ostře zajel do Baroše. Nejlepší střelec minulého ročníku turecké ligy byl v zámezí ošetřován, ale do hry se již nevrátil a odjel do nemocnice na vyšetření. Tam podle tureckých médií lékaři odhalili zlomeninu v oblasti nártu levé nohy.

Pro Baroše je zranění velkou ranou, protože v Turecku hraje stále ve výborné formě. Na podzim vstřelil ve 20 zápasech již 15 branek a s pěti góly je druhý v tabulce střelců turecké ligy.

Pokud se potvrdí předpokládaná minimálně dvouměsíční pauza, nezúčastní se Baroš v polovině listopadu přípravného turnaje ve Spojených arabských emirátech pod vedením nového kouče národního týmu Michala Bílka.

Brabec slavil alespoň kontumační výhru

Obránce Erich Brabec sice za svého nového zaměstnavatele Ankaragücü nestihl odehrát ani minutu, ale už se mohl radovat z tříbodového zisku nad svým bývalým týmem Ankarasporem. Oba kluby měly dnes sehrát zápas 10. kola, kvůli administrativnímu vyřazení Ankarasporu z ligy byl však duel kontumován.

Všechny zápasy Ankarasporu v letošní sezóně budou kontumovány výsledkem 0:3 poté, co byl klub vyřazen za nedovolené propojení s druhým prvoligovým celkem z Ankary. Předsedou Ankaragücü se totiž stal syn čestného předsedy Ankarasporu. V lize tak mohlo zůstat jen Ankaragücü, kam zamířilo většina hráčů vyřazeného Ankarasporu.

Posledním byl i bývalý kapitán Slavie Brabec, který v týdnu odešel do Ankaragücü na hostování. Na první zápas v novém dresu si však musí počkat do dalšího kola.

Turecká fotbalová liga - 10. kolo:
Diyarbakirspor - Genclerbirligi 1:0, Kasimpasa - Denizlispor 3:1, Manisaspor - Antalyaspor 1:2, Sivasspor - Gaziantepspor 3:0, Ankaragücü - Ankaraspor 3:0 (kontumace), Fenerbahce - Galatasaray 3:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články