Hlavní obsah

VIDEO: Emre sejmul Baroše a český útočník si několik týdnů nezahraje

Istanbulské derby mezi Fenerbahce a Galatasarayem je vždy vyhrocené. Na svou vlastní kůži to pocítil i český reprezentační útočník Milan Baroš, jehož už po dvou minutách hry skolil záložník Emre. Baroš se již do zápasu nevrátil, po utkání odcestoval do nemocnice, kde mu doktoři zjistili zlomeninu v nártu. Doba jeho absence je odhadována na šest týdnů až dva měsíce.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Baroš

Článek

Hráči obou celků si vyřizovali své účty už před zápasem a do utkání samotného vlétli jako smyslů zbavení. Alespoň kapitán Fenerbahce Emre. Už ve druhé minutě totiž stíhal u pravé postranní čáry Baroše. Český štírek mu sice utekl, ale ne na dlouho. Skluz Emreho totiž zasáhl Barošův nárt.

Bývalý hráč Liverpoolu se dlouho svíjel na trávníku, poté byl ošetřován i za postranní čárou, ale do zápasu se již nevrátil. Po utkání, v němž zvítězilo Fenerbahce 3:1, byl odvezen do nemocnice. Tam mu lékaři odhalili zlomeninu v oblasti nártu levé nohy.

Pokud se první zprávy z Turecka potvrdí, bude se muset loňský nejlepší střelec tamní soutěže léčit asi dva měsíce. Pro Galatasaray je to citelná ztráta, neboť český reprezentant má i v letošní sezóně výbornou formu - ve 20 zápasech vstřelil 15 branek. Baroš by chyběl i novému trenérovi národního týmu Michalu Bílkovi na přípravném turnaji ve Spojených arabských emirátech, který se uskuteční v polovině listopadu.

Hráčův agent Pavel Paska v pondělí potvrdil informace tureckých médií. "Jde o kůstku jednoho z prstů na chodidle," řekl pro ČTK. Odhadovaná absence je však o něco optimističtější. "První dohady mluví o šestitýdenní pauze," dodal.

Paska se pokouší dohodnout s klubem, aby se mohl Baroš podrobit důkladnému vyšetření u německého specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, který pomáhal se zraněním například i Tomáši Rosickému.

"Snažíme se s klubem domluvit na tom, že by Milan vyrazil na druhé vyšetření do Německa a pak by se rozhodlo o následné léčbě," upřesnil Paska.

Reklama

Související témata: