Hlavní obsah

Šéf Arsenalu pranýřuje své ovečky

LONDÝN

Šéf Arsenalu Peter Hill-Wood ostře kritizoval chování svých hráčů při víkendovém zápase nejvyšší anglické fotbalové soutěže proti Manchesteru United. V jeho průběhu se fotbalisté dostali do ostrých vzájemných sporů, jejichž hlavním terčem byl útočník Manchesteru Ruud van Nistelrooij.

Foto: DPA/EPA

Martin Keown z Arsenalu (vlevo) křičí na útočníka Manchesteru Nistelrooye poté, co neproměnil penaltu

Článek

Na nizozemského reprezentanta nejprve skočil obránce Arsenalu Martin Keown a po závěrečném hvizdu do něj strkali i další hráči Arsenalu. Podle francouzského sportovního deníku L'Equipe se navíc nizozemský ostrostřelec po utkání pohádal s francouzským obráncem londýnského klubu Patrickem Vieirou, který byl v bezbrankovém zápasu vyloučen.

"Pro jejich chování neexistuje žádná omluva, chovali se hloupě. A ještě horší je to, že to udělali zkušení hráči, kteří by měli vědět, jak se v podobných situacích zachovat. Můžeme se bránit jenom tím, že nikdo nebyl zraněn," rozčiloval se Hill- Wood.

Událostmi v inkriminovaném zápase se bude v nejbližší době zabývat anglická fotbalová asociace, která po prozkoumání zápisu o utkání a videozáznamu rozhodne o případných disciplinárních trestech.

Reklama

Související témata: