Hlavní obsah

Fotbalisty Zenitu Petrohrad by měl převzít Ital Spalletti

ŘÍM

Loňský vítěz Poháru UEFA Zenit Petrohrad už zřejmě našel nového kouče, který téměř po třech měsících bezvládí konečně nahradí Dicka Advocaata. Podle italských médií má totiž do Petrohradu nakročeno bývalý kouč fotbalistů AS Řím Luciano Spalletti. Zenit zatím vede bývalý kouč rezervního týmu Anatolij Davidov.

Článek

Padesátiletý Spalletti by měl podle informací deníku Gazzetta dello Sport do klubu nastoupit na začátku příštího roku a vést kompletní přípravu na novou sezónu, která se v Rusku hraje systémem jaro - podzim. Podle deníku je s ruským klubem domluvený na hrubé mzdě ve výši čtyř miliónů eur ročně (asi 106 miliónů korun).

Post hlavního trenéra je v Petrohradu již téměř tři měsíce fakticky volný. Vedení klubu totiž 10. srpna odvolalo kvůli špatným výsledkům Advocaata a začalo hledat nového kouče. Mezitím k týmu dočasně povolalo trenéra rezervy Davidova, který bude ve funkci do konce roku. Čtyři kola před koncem je Petrohrad třetí a drží šanci alespoň na předkolo Ligy mistrů.

Spalletti během posledních deseti let vedl například Sampdorii Janov, Benátky, Udine a naposledy AS Řím. Na začátku této ale sezony po několika špatných výsledcích na svůj post sám rezignoval.

Reklama

Související témata: