Hlavní obsah

Kanonýr Koller se chystá do Barcelony

Karel FeltPrávo

Český kanonýr Jan Koller vstřelil v duelu Kazaně se Samarou svůj devátý gól v této sezóně, ale jen zmírnil krutou porážku svého týmu 1:4. „Kazaň je úřadujícím mistrem, kráčí tři kola před koncem ruské nejvyšší soutěže za obhajobou titulu. Navíc hraje v ohromné formě. Vždyť v Lize mistrů vyhrála i v Barceloně. Neměli jsme šanci u nich něco uhrát,“ přiznal v rozhovoru pro Právo Jan Koller s tím, že si zahrál i jeho spoluhráč Jiří Jarošík.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalista Jan Koller

Článek

Svůj gól popsal jako klasický… „Centr ze strany do šestnáctky, vyskočil jsem nejvýš a trefil se hlavou. Nic mimořádného na té brance nebylo.“ Devět ligových branek považuje šestatřicetiletý útočník za slušnou porci, ale ke spokojenosti má daleko. „Začali jsme na jaře výborně. Po 12. kole jsme dokonce vedli tabulku. Po letní přestávce to s námi ale šlo od deseti k pěti. Prohrávali jsme, forma hráčů, a tím i týmu šla dolů. Nemohu být spokojený,“ dodal.

Klubové vedení a fanoušci rovněž nemají důvod k úsměvu. „Chtěli jsme hrát o evropské poháry. Začátek nás namlsal, ale konec je smutný. Sice jsme v pohodě zachráněni, ale už jsme vypadli z boje o Evropu. Nezbývá než soutěž důstojně dohrát a skončit někde na osmém devátém místě,“ odhadl Jan Koller.

Dny v Samaře jsou sečteny

Jeho dny v Samaře jsou podle slov vytáhlého útočníka sečteny. „Definitivně tu končím. Dohraji soutěž a vracím se domů. Rád bych nějaké angažmá ve Francii, co nejblíže Monaka, kde chceme žít. Beru i druhou ligu, už si nevybírám. Jasno by mělo být v průběhu listopadu, nejdéle začátkem prosince. V lednu bych chtěl někde začít přípravu,“ pravil s tím, že o návratu do českého fotbalu zatím neuvažuje.

O dovolené má jasno. „S rodinou ji strávíme v Monte Carlu, tam je stále příjemné počasí. Chystáme se také do Barcelony. Ne na fotbalové angažmá, ale na finále Davis Cupu. Mám slíbené lístky, tak chci kluky proti Nadalovi a spol. povzbudit. V průběhu dovolené se určitě podíváme do Prahy a Čech za přáteli a rodinou,“ rozloučil se Jan Koller.

Reklama

Související témata: