Hlavní obsah

Papadopulos se znovu dvakrát trefil a Heerenveen v lize vyhrál

UTRECHT

Český fotbalový reprezentant Michal Papadopulos znovu potvrdil střeleckou formu. Ve 13. kole nizozemské ligy pomohl Heerenveenu dvěma góly k výhře nad Utrechtem 3:2. V 68. a 78. minutě zvýšil na průběžných 3:0, ale domácí v závěru snížili. Papadopulos si připsal již šestý gól z posledních tří zápasů a osmý zásah v uplynulých sedmi duelech.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Michal Papadopulos (vpravo) se v dresu Heerenveenu dvakrát trefil.

Článek

Papadopulos hrál celý zápas, 81 minut strávil v dresu Heerenveenu další český reprezentant Michal Švec. Za soupeře hrál do 78. minuty Jacob Lensky, Kanaďan, který by se díky českému pasu mohl objevit v českém národním týmu do 21 let. Především kvůli němu byl v hledišti stadiónu v Utrechtu pozorovatel z Českomoravského fotbalového svazu.

"Michal je útočník s výborným čichem na výběr místa. Dnes to ukázal, když stál dvakrát přesně tam, kde měl být," pochválil Papadopulose spoluhráč Roy Beerens, který mu na obě branky přihrál. "Jeho góly jsou pro nás v tuto chvíli velmi důležité. Jen prokazuje svou kvalitu," dodal Beerens.

Fotbalisté PSV Eindhoven snadno porazili Haag na jeho hřišti 5:1. Zasloužil se o to především švédský ofenzivní záložník Ola Toivonen, který vstřelil čtyři góly. Eindhoven přivítá 3. prosince pražskou Spartu ve svém předposledním utkání skupiny K Evropské ligy, v němž si vítěz zajistí postup.

Eindhoven měl raketový nástup, po čtrnácti minutách vedl už 2:0 zásluhou dvou Toivonenových gólů. V 39. minutě pak dostal červenou kartu Von den Bergh, čímž definitivně uťal domácí naděje na lepší výsledek.

Naopak vzápětí mířil potřetí přesně Toivonen, po změně stran ještě zvýšili Bakkal a znovu Toivonen. Domácí pak dohrávali o devíti, když červenou kartu dostal i Immers. Přesto alespoň snížili.

Trenér Eindhovenu Fred Rutten nasadil sestavu: Isaksson - Manolev (68. Marcellis), Rodríguez, Salcido, Pieters (62. Reis) - Bakkal, Engelaar, Afellay - Toivonen, Lazovič (73. Amrabat), Dzsudzsák.

Nizozemská fotbalová liga - 13. kolo:
Breda - Tilburg 4:0, Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 1:1, Haag - PSV Eindhoven 1:5, Utrecht - Heerenveen 2:3 (dva góly hostů Papadopulos), Twente Enschede - Ajax Amsterodam 1:0.

Reklama

Související témata: