Hlavní obsah

Eindhoven ukázal formu i proti Almelu a vyhrál 4:0

Fotbalisté PSV Eindhoven vyhráli v nizozemské lize pátý zápas za sebou, když průměrně nastříleli tři góly. V dnešním utkání 14. kola doma porazili Almelo 4:0 a zůstali na druhém místě tabulky o dva body za vedoucím Twente Enschede, které dosud jako jediné spolu s Eindhovenem ještě neprohrálo.

Článek

Eindhoven se proti obraně Almela nemohl dlouho prosadit, ovšem pomohlo mu, že už po půlhodině hry byl vyloučen hostující Pieckenhagen. Eindhoven přesilovou hru využil ještě do poločasu gólem Afellaye. Po změně stran pak převahu zužitkovali ještě Dzsudzsák, Toivonen a Vukovič.

Trenér Fred Rutten, který příští čtvrtek pošle své svěřence do utkání Evropské ligy s pražskou Spartou, dnes nasadil sestavu: Isaksson - Manolev (69. Ooijer), Rodríguez, Salcido, Pieters (78. Vukovič) - Bakkal, Engelaar, Afellay - Toivonen (69. Reis), Lazovič, Dzsudzsák.

Další nepovedený zápas za sebou má Heerenveen, který prohrál na hřišti Ajaxu Amsterodam 1:5, když všechny góly inkasoval již v první půli. Celý zápas v dresu hostů odehrál Michal Papadopulos, který tak nenavázal na předchozí dvě dvougólová vystoupení. Další český reprezentant Michal Švec pak musel vystřídat již v 27. minutě za stavu 0:2.

Nizozemská fotbalová liga - 14. kolo:
Feyenoord Rotterdam - Utrecht 0:0, Ajax Amsterodam - Heerenveen 5:1, Tilburg - Haag 1:1, Venlo - Sparta Rotterdam 5:0, PSV Eindhoven - Almelo 4:0.

Reklama

Související témata: