Hlavní obsah

Arsenal přijde kvůli roztržce o klíčové hráče

LONDÝN

Arsenal a šest jeho hráčů a dva borce Manchesteru United potrestá anglická fotbalová asociace FA za nevídané extempore při nedělním vzájemném utkání na Old Traffordu. Vyměří jim trest za "nesportovní a nebezpečné chování".

Foto: DPA/EPA

Hráči Arsenalu se rojí okolo Ruuda van Nistelrooije (vlevo v červeném dresu).

Článek

Vášně vzbudila v Manchesteru červená karta pro kapitána hostů Patricka Vieiru, o níž se podle názoru mnohých 'Kanonýrů' výrazně zasloužil nizozemský útočník Ruud van Nistelrooij. 'Tulipán' pak v závěru navíc kopal penaltu a neuspěl. Hráči Arsenalu na něj křičeli a posmívali se mu, po hvizdu se na něj téměř vrhli...

Chování svých oveček už odsoudil šéf Arsenalu Peter Hillwood: "Pro jejich chování neexistuje žádná omluva, chovali se hloupě." Podobný názor měla i disciplinárka FA a hráče obvinila. Na pranýři byli po zhlédnutí videozáznamu Vieira, Martin Keown, Ashley Cole, Lauren, Ray Parlour a Jens Lehman z Arsenalu, z Manchesteru pak Ryan Giggs a Cristiano Ronaldo. Všichni čekají na trest. Oba kluby mají nyní čtrnáct dní na to, aby připravily obhajobu svých hráčů.

Přesto se dá očekávat, že si většina nějaký čas nezahraje. A to může Arsenal a trenéra Arsena Wengera hodně mrzet, vždyť ho 18. října čeká důležité derby s Chelsea a běsnící hráči patří mezi klíčové muže sestavy londýnského celku.

Reklama

Související témata: