Hlavní obsah

Mistrovská Kazaň na závěr ruské ligy přehrála Krasnodar

Fotbalisté Kazaně oslavili mistrovský titul výhrou 3:0 v utkání posledního kola ruské ligy na hřišti Krasnodaru. Ten se tak stal druhým sestupujícím. Start v předkole Ligy mistrů si vybojoval Zenit Petrohrad, který doma vyhrál nad druhým Spartakem Moskva 2:1 a udržel třetí místo o skóre před moskevským Lokomotivem. Ten si tak spolu s CSKA Moskva zahraje Evropskou ligu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Fotbalista Rubinu Kazaň Alejandro Dominguez střílí gól přes obránce Interu Milána Waltera Samuela.

Článek

Český útočník Jan Koller se s dresem Samary rozloučil prohrou 1:3 s Tomskem a do statistik se zapsal jen žlutou kartou. Sezonu tak zakončil s bilancí devíti vstřelených branek.

Stejný počet gólů nasbíral i Tomáš Necid, který dnes odehrál 64 minut za CSKA Moskva, ale po třech gólech v posledních dvou zápasech tentokrát vyšel naprázdno. Jeho spoluhráči však českého brankáře Antonína Kinského pokořili hned třikrát a CSKA vyhrál nad Saturnem MO 3:0.

Do závěrečných bojů sezony zasáhl i Kollerův spoluhráč Jiří Jarošík, který v zimě zřejmě Samaru rovněž opustí. Martin Jiránek, který je v širší nominaci na nejlepší jedenáctku sezony, odehrál celý zápas v obraně Spartaku Moskva, ale porážce 1:2 se Zenitem Petrohrad nezabránil. Za Zenit nastoupil na celých 90 minut Radek Šírl.

Ruská fotbalová liga - 30. kolo:
Chimki - Lokomotiv Moskva 1:3, CSKA Moskva - Saturn MO 3:0, FK Moskva - Dynamo Moskva 1:2, Krasnodar - Kazaň 0:3, Nalčik - Groznyj 4:2, Petrohrad - Spartak Moskva 2:1, Rostov na Donu - Perm 1:1, Samara - Tomsk 1:3.
Nejlepší střelci:
21 - Welliton (Spartak Moskva), 16 - Bucharov, 15 - Domínguez (oba Kazaň), 13 - Syčev (Lokomotiv Moskva), 12 - Keržakov (Dynamo Moskva), Alex (Spartak Moskva), Lachijalov (Groznyj), 10 - Bystrov (Petrohrad), 9 - mj. Koller (Samara), Necid (CSKA Moskva), ... 2 - mj. Jarošík (Samara), 1 - mj. Jiránek (Spartak Moskva).

Reklama

Související témata: