Hlavní obsah

Kanonýr Koller se vrátí do Francie. Míří do třetí ligy

BARCELONA

Fotbalový obr Jan Koller se v zimě rozloučí s ruskou Samarou i vrcholovým fotbalem. Nejlepší střelec v historii české reprezentace se v závěru kariéry uklidí do Francie, kde během příštího týdne podepíše smlouvu s třetiligovým Cannes.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary

Článek

Šestatřicetiletý Koller se vlastně vrací domů, neboť spolu s rodinou žije v Monaku, kde působil v letech 2006 až 2008 a malé knížectví mu přirostlo k srdci. Do Cannes to bude mít kousek, autem něco přes 50 kilometrů.

„V Cannes o mne mají velký zájem, příští týden budeme jednat a myslím, že se bez problémů domluvíme. Už mi jde o pohodu a abychom byli jako rodina spolu,“ řekl Koller v sobotním rozhovoru pro Český rozhlas v dějišti daviscupového finále, kde podporoval české tenisty při nevydařeném boji o salátovou mísu.

Vedle Monaka působil Koller také v belgických klubech Lokeren a Anderlecht Brusel, dále v německých Dortmundu a Norimberku, od léta 2008 pak působil v Samaře. V Rusku mu končí smlouva, rozhodl se ji neprodloužit. Letos se Koller také rozloučil s národním mužstvem, v jehož dresu nastřílel rekordních 55 gólů.

Reklama

Související témata: