Hlavní obsah

Trenéra Kozáka střídá u fotbalistů Košic Srb Milojevič

Po nepovedené podzimní části ligové sezóny skončil u fotbalistů Košic trenér Ján Kozák. Vedení východoslovenského klubu, který je v tabulce poslední s osmibodovou ztrátou na předposlední Dubnici, místo něj angažovalo Srba Gorana Milojeviče.

Foto: Jan Koller, ČTK

Trenér Ján Kozák

Článek

Bývalý československý reprezentant Kozák působil v Košicích od roku 2005 a vedle svých trenérských kvalit proslul i incidenty způsobenými výbušnou povahou. Předloni na tiskové konferenci urážel svého bývalého reprezentačního spoluhráče Přemysla Bičovského, letos v září zase napadl trenéra brankářů Nitry a dostal za to sedmiměsíční zákaz koučování z lavičky.

Fotbalisté Košic získali v podzimní části slovenské ligy z 19 zápasů pouhých devět bodů a na jaře je čeká boj o záchranu. "Museli jsme něco dělat. Nechtěli jsme angažovat slovenského kormidelníka, protože podle mě u nás není nikdo lepší než Ján Kozák. Chtěli jsme zahraničního kouče, u kterého by nebyla velká jazyková bariéra," citovala slovenská média prezidenta MFK Košice Blažeje Podoláka. "Nejmenovaným českým kandidátům se do toho kvůli našemu postavení v tabulce nechtělo moc jít," dodal.

Volba nakonec padla na pětačtyřicetiletého Milojeviče, který má na kontě dva reprezentační starty za bývalou Jugoslávii. Během své trenérské kariéry působil od roku 2001 v srbských klubech a naposledy v druholigovém španělském celku Mérida UD. Ve Španělsku také v 90. letech hrával, mimo jiné za Celtu Vigo a Villarreal.

Reklama

Související témata: