Hlavní obsah

Liverpoolský zájem o Rosického sílí

LONDÝN

Pokud by německý fotbalový tým Borussia Dortmund nabídl v lednu na prodej českého útočníka Tomáše Rosického, anglický FC Liverpool se určitě pokusí ho získat. Píše to dnes liverpoolský Daily Post a s podobnou informací přišel i fotbalový internetový průběžník TeamTalk. Žádný z nich ovšem neuvádí zdroj pro svá kategorická tvrzení.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický se momentálně zotavuje z operace slepého střeva, spekulace o odchodu do Liverpoolu jej nechávají klidným

Článek

Dortmund je ve finančních potížích a požádal své hráčské hvězdy, aby přistoupily na snížení platu o pětinu. Fotbalisté, kteří se nejdříve zdráhali, podle trenéra týmu na návrh přistoupili pod tlakem fanoušků rozhořčených po nedělní porážce 0:1 ve Stuttgartu.

Daily Post připomíná, že Rosický byl pro trenéra Liverpoolu Gérarda Houlliera příliš drahý před třemi lety, když jej získala Borussia. V létě se o něj velmi zajímala Barcelona.

Cena Rosického? Asi 7 milionů liber

Pokud by úsporná opatření německému klubu nepomohla a vedení musela někoho prodat, mohl by být prý Rosický k dispozici. Daily Post píše, že Dortmund za Rosického v takovém případě bude chtít asi sedm milionů liber. Podle TeamTalk to znamená, že Liverpool by zřejmě musel někoho prodat, jelikož klubová pokladna má být pevně uzavřena do doby, než bude k dispozici Djibrill Cissé z Auxerre.

Reklama

Související témata: