Hlavní obsah

Polák začne v lednu po zranění kolena s běháním

Český fotbalový reprezentant Jan Polák z Anderlechtu Brusel by mohl počátkem ledna pomalu začít s běháním po více než čtyřměsíční pauze způsobené zraněním kolena. Na jaře by se pak rád plně zapojil do hry. Osmadvacetiletý záložník to řekl v rozhovoru, který jeho belgický klub a současný ligový lídr zveřejnil na své internetové stránce.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jan Polák na srazu reprezentace

Článek

"Cílem je, abych mohl znovu trénovat s míčem na konci února a, kdo ví, abych mohl spoluhráčům dokonce ještě v této sezoně pomoci získat titul," řekl Polák s vyhlídkami na start v play off, ve kterém se na jaře bude rozhodovat o šampionovi země. "Doufám, že se k týmu připojím co možná nejdříve," dodal.

Polák velmi litoval, že mu kvůli zranění utekly zápasy evropských soutěží. Anderlecht nakonec postoupil v Evropské lize z prvního místa v základní skupině a nyní ho čeká utkání se španělským Bilbaem. Opravdovým očistcem prý ale procházel hned v prvních týdnech po srpnovém zranění a následné operaci přetržených vazů.

"Opravdové utrpení. Hrozně jsem trpěl. Nemyslel jsem si, že to je možné," citoval klubový web českého fotbalistu. "Naštěstí, i přes můj problém, jsem měl štěstí, že jsem se mohl zotavovat ve stejném čase jako (polský spoluhráč) Marcin Wasilewski. Když jsem měl nějaké problémy, podpořil on mě, a obráceně," podotkl.

Oba fotbalisté se zranili po faulech soupeře v srpnovém vypjatém šlágru belgické ligy mezi Anderlechtem a Standardem Lutych, který v uplynulé sezoně připravil bruselský klub o titul. Wasilewskému dokonce protihráč prošlápl nohu tak, že mu způsobil několik otevřených zlomenin.

Reklama

Související témata: