Hlavní obsah

Rivaldo je volný, může opustit AC Milán

MILÁN

Trápení brazilského fotbalisty Rivalda v AC Milán je u konce. Loňský mistr světa, jehož angažmá v italském velkoklubu nedopadlo zcela podle jeho představ, se dohodl s vedením na zrušení smlouvy platné do července roku 2005 a může tak odejít jinam.

Foto: www.acmilan.net

Brazilec Rivaldo (uprostřed) se vyvázal ze smlouvy v AC Milán a je volným hráčem.

Článek

Rivaldo se vyvázáním z kontraktu stal volným hráčem a potenciální zájemci o jeho služby jej tak získají zadarmo. Podle agentury Reuters se nejpravděpodobněji jeví návrat do Španělska, kde hrál za Barcelonu, nebo přestup do Anglie.

Na začátku tohoto týdne navíc citovala média hvězdu Realu Madrid, Brazilce Ronalda, který prohlásil, že v případě vyvázání ze smlouvy v Miláně by svého krajana rád viděl v sestavě Bílého baletu.

V sezóně neodehrál ani minutu

Jednatřicetiletý ofenzivní hráč v této sezóně nedostal v červenočerném dresu šanci ani na minutu. "Už nemůžu dál čekat," řekl listu Gazzetta dello Sport. Vše si údajně rozmyslel už po prvním ligovém kole v Anconě.

Do Milána přišel Rivaldo před loňskou sezonou z Barcelony. S klubem sice triumfoval v Lize mistrů, ale na hřišti se na tom podílel minimálně.

Viceprezident Adriano Galliani uvedl, že Rivaldo odchází po vzájemné domluvě. "Vše proběhlo v klidu a přátelsky," pronesl. Ani fotbalista si nestěžoval. "Byla to pozitivní zkušenost," tvrdil. Poslední zbytky šance na uchycení se v týmu mu vzal jeho krajan Kaká, který přišel v létě a na jeho místě zatím exceluje.

Reklama

Související témata: