Hlavní obsah

Ježek přestoupil do druhé rakouské ligy

Fotbalista Patrik Ježek přestoupil ze Salcburku do Admiry Trenkwalder, hrající druhou rakouskou ligu. V novém působišti podepsal smlouvu na jeden a půl roku. Jeho nový zaměstnavatel to oznámil na svém webu. Ježek skončil v Salcburku počátkem ledna poté, co s ním přestal počítat nový trenér Huub Stevens.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Patrik Ježek na archivním snímku v dresu Salcburku (vpravo).

Článek

Český hráč měl v Salcburku smlouvu do léta, a přestože měl nabídku na působení v USA, dal přednost ctižádostivému druholigovému klubu, který bojuje o postup do nejvyšší soutěže. Po podzimní části je Admira s jednobodovou ztrátou na druhém místě za vedoucím Innsbruckem, v němž také Ježek kdysi působil.

Čtyřnásobný rakouský mistr ligy, který slavil titul také ve Spartě Praha, začínal s fotbalem v Plzni, odkud před dvanácti lety zamířil právě do Innsbrucku. Poté Ježek působil rok v Austrii Vídeň, znovu v Innsbrucku, německém Karlsruhe, Spartě a Klagenfurtu. V Salcburku strávil pět let.

V nejvyšší rakouské soutěži dosud Ježek odehrál 141 utkání a vstřelil 22 branek. V české první lize si připsal 76 zápasů a devět branek.

Reklama

Související témata: