Hlavní obsah

Fotbalista Papadopulos si oddechl, koleno vážně poraněné nemá

HEERENVEEN

Fotbalistovi Michalu Papadopulosovi z Heerenveenu zatrnulo, když musel v sobotním duelu nizozemské ligy s Tilburgem s pochroumaným kolenem už po půl hodině střídat. Český útočník měl strach z vážného poranění zkříženého vazu, což by mohlo znamenat i půlroční pauzu, ale pondělní vyšetření magnetickou rezonancí jej uklidnilo. Papadopulos má po zákroku soupeře koleno zřejmě jen silně pohmožděné, stejně jako celou holeň.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Fotbalisté Heerenveenu Paolo Henrique, Mika Vayrynen a Michal Papadopulos (zleva) smutní. (ilustrační foto)

Článek

Čtyřiadvacetiletý reprezentant věří, že jeho pauza nebude nijak dlouhá. Jakmile odezní bolest, rád by zase hrál. "Uvidíme, jak rychle to půjde. Ale něco vydržím, takže budu snad rychle zpátky. Třeba přijdu jen o příští zápas," uvedl Papadopulos.

Když odkulhal ze hřiště, hlavou mu prý vířily černé myšlenky. "Bál jsem se, že může být něco s vazy. Ani našemu doktorovi se to moc nelíbilo. Na nohu jsem ani nemohl stoupnout, dostal jsem berle a koleno navíc okamžitě oteklo, takže negativních příznaků tam bylo až dost," řekl Papadopulos. Uklidnilo ho až dnešní vyšetření v nemocnici. "Podle prvních snímků s kolenem nic vážného není. Doktoři se na to ještě prý musí podívat podrobněji, ale podle všeho tam velký problém nebude," řekl bývalý hráč Ostravy, Arsenalu, Leverkusenu, Chotěbuzi a Mladé Boleslavi.

Papadopulos doplatil na ostrý souboj v pokutovém území. Před brankou se opřel do míče po centru ze strany, ale protihráč jej zasáhl pod koleno. Kolík jeho kopačky Papadopulosovi způsobil hlubokou ránu těsně pod kolenem, českého útočníka vystrašila i spousta krve, která potřísnila jeho nohu až ke kotníku. "Nebyl to žádný hezký pohled, ale už si ani moc nevybavuju, jak se to přesně stalo. Vím, že mě někdo trefil do nohy a já si při pádu to koleno ještě nešťastně přisedl," popisoval Papadopulos, který hned věděl, že v utkání nemůže pokračovat.

Už odložil berle

Cítí, že stav jeho zranění se rychle zlepšuje a v pondělí už odložil berle. "Už chodím celkem dobře," pochvaloval si Papadopulos, který teprve na začátku ledna doléčil zranění kotníku, k němuž přišel v listopadu během reprezentačního přípravného turnaje v Dubaji. "Říkal jsem si, že by to byla pořádná smůla, kdyby mě mělo potkat vážné zranění chvíli poté, co jsem vyléčil kotník. To nejprve vypadalo jako maličkost, ale nakonec jsem nastupoval k zápasům pod prášky. Až po vánocích mě to pustilo na soustředění v Turecku," líčil Papadopulos.

Se sedmi ligovými brankami vévodí klubové tabulce kanonýrů, ale právě přetrvávající problémy s kotníkem se prý podepsaly pod jeho střelecký útlum. Papadopulos se naposledy z gólu v soutěžním utkání radoval 8. listopadu, kdy dvěma trefami pomohl k výhře nad Utrechtem. Od té doby na další zásah čeká marně. "Možná to bylo i tím kotníkem, nebyl jsem zdravotně úplně v pohodě a necítil se úplně nejlépe. Ale částečně mě uklidňuje to, že se do šancí dostávám dál. Jen mi to tam přestalo padat. Třeba mi pomůže nějaký ušmudlaný gól," řekl Papadopulos.

Ani výsledky Heerenveenu mu nedělají žádnou velkou radost. Ambiciózní tým se stále krčí ve druhé polovině tabulky až na třináctém místě, jen šest bodů nad sestupovou propastí. "Aspoň že jsme v sobotu otočili zápas s Tilburgem, který je pod námi. Kdybychom to nezvládli, byli bychom v tom pořádně namočení. Ta vydřená výhra nám snad pomůže," uvedl Papadopulos, který za úspěchy Heerenveenu bojuje i s dalšími dvěma krajany. Brankářem Martinem Lejsalem, který odchytal poslední dva zápasy, a záložníkem Michalem Švecem, stabilním členem základní jedenáctky.

Reklama

Související témata: