Hlavní obsah

Drobný měl pozitivní dopingový test

PAŘÍŽ

Český fotbalista Václav Drobný měl ve Francii pozitivní dopingový test na morfin. Zakázaná látka byla u třiadvacetiletého obránce Racingu Štrasburk odhalena po ligovém zápasu s Rennes, který se hrál letos 10. května. Drobný je předvolán před disciplinární komisi Francouzské fotbalové federace na polovinu října.

Foto: Právo/Václav Jirsa

Takhle Václav Drobný (vlevo v obleku) slavil titul na ME hráčů do jednadvaceti let v loňském roce

Článek

"Dozvěděl jsem se telefonicky, že jsem předvolán na 15. října před disciplinární orgán federace kvůli údajnému dopingovému přestupku. Nemám ještě spis, ale vím, že nalezená látka je morfin," uvedl kapitán týmu loňských mistrů Evropy do 21 let v tiskovém prohlášení, které bylo dnes zveřejněno na internetových stránkách klubu.

Za nejpravděpodobnější vysvětlení pozitivního dopingového testu označil Drobný fakt, že "povolené léky obsahující kodein se mohou v organismu měnit v morfin". "Požádám o expertizu, která by tento předpoklad potvrdila," uzavřel bývalý hráč Blšan.

Trenér se za Drobného postavil

Člen lékařského týmu Štrasburku podle agentury AFP ujistil, že od klubu Drobný morfin nedostal. Vedení celku Rennes, který ve zmíněném zápasu prohrál se Štrasburkem 2:3, odmítlo záležitost komentovat.

Za Drobného se postavil kouč Antoine Kombouaré, který na trenérském postu vystřídal v létě Ivana Haška. "Vůbec mě to neznepokojuje, protože Drobný je velmi seriózní kluk. Plně mu důvěřuji," prohlásil trenér Štrasburku.

Ivan Hašek o nálezu věděl

Drobný podepsal čtyřletou smlouvu s alsaským klubem loni v létě. V první sezoně nastoupil v 17 zápasech, od počátku jej však brzdily problémy s kotníkem. Ze stejného důvodu od poloviny srpna opět nehraje.

Bývalý štrasburský kouč Hašek se o nálezu v Drobného těle doslechl nedávno takřka náhodou od manažera Racingu. "Asi to souvisí s jeho jarními opakovanými problémy s kotníkem, který neustále doléčoval. Podle mých informací navíc druhá zkouška, při níž jsou testovány vlasy, dopadla negativně. Ostatně tato látka prý nijak nemůže stimulovat výkon, protože jde o utišovací lék," uvedl pro ČTK Hašek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články