Hlavní obsah

Mladoboleslavský Rajnoch vystřídal v tureckém Ankaragücü Brabce

Exslávistického kapitána Ericha Brabce přivedli z tureckého Anakaragücü v pátek na pražskou Letnou, mladoboleslavského univerzála Jana Rajnocha přeexpedovali ještě týž večer do Anakaragücü. „Přestup je hotový, Rajnoch je na tři a půl roku hráčem třináctého klubu turecké ligy,“ hlásil už v neděli pro Sport.cz od Bosporu hráčův manažer Pavel Zíka.

Článek

Mladoboleslavský klub ovšem držel transfer v tajnosti až do pondělního dopoledne, kdy ho konečně sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela potvrdil. „Zbývá jen formální registrace přestupu v databázi FIFA,“ vysvětlil, proč tolik váhání kolem Rajnochova přestupu.

Mladoboleslavský fotbalista se v Turecku objevil těsně před vypršením přestupního termínu, absolvoval lékařskou prohlídku, dohodl se na podmínkách smlouvy a v úterý by se měl připojit k mužstvu.

„Těším se, že naskočím do rozjeté soutěže, neboť v Turecku běží liga naplno. Záležet bude ovšem na trenérovi, zda mě hned po prvních trénincích postaví. Samozřejmě že bych už v neděli v domácím zápas s Bursasporem chtěl hrát,“ hlásil Jan Rajnoch, pro něhož bude turecké angažmá druhou zahraniční štací. Loni na jaře hostoval v německé Chotěbuzi, kde se ovšem do sestavy prosadit nedokázal, odehrál pouze deset utkání a po sestupu klubu do II. bundesligy se vrátil zpátky do Mladé Boleslavi.

„I tak to ale byla dobrá zkušenost, která se teď hodí,“ poznamenal osmadvacetiletý Rajnoch, jenž se stal v Anakaragücü čtvrtou zimní posilou. Už před ním se klub posílil o slovenského reprezentanta Saparu z Trondheimu, Francouze Rothena  z Paris SG a kamerunského reprezentanta Geremiho, jenž do Turecka přestoupil z Newcastlu.

Reklama

Související témata: