Hlavní obsah

Šimák je v Čechách, vrátil se k matce

Fotbalista Jan Šimák odcestoval z Hannoveru a vrátil se do Čech ke své matce. Zatím není jasný konkrétní postup léčby jeho únavového syndromu, který mu znemožňuje působení ve vrcholovém fotbalu, každopádně v úterý by měl informovat vedení Leverkusenu, kterému stále patří, o začátku svého léčení.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Navštíví lékaře, kterému důvěřuje. Víc k tomu nemáme co říci," řekl Carsten Linke, asistent manažera Hannoveru, kde byl Šimák od začátku této sezóny na hostování.

Mluvčí Šimákovy agentury Rogon si je jistý, že český fotbalista tentokrát nezmizí, a na schůzku s představiteli Leverkusenu se dostaví včas. "Po pondělním nočním jednání mu spadl kámen ze srdce. Ulevilo se mu, že nemusí hrát fotbal," řekl Stefan Backs.

Budoucnost nejistá

V Hannoveru se bez čtyřiadvacetiletého záložníka načas obejdou, zároveň ale doufají, že se brzy do týmu vrátí. "Jsme ze všech stran ujišťováni, že bude znovu hrát. Taky věřím, že to tak je," řekl kouč Ralf Rangnick. "Až se vrátí, musíme se o něj postarat," slíbil Šimákův spoluhráč Steve Cherundolo.

Vyhlídky na Šimákův návrat do fotbalu jsou však nejasné. Jeho chronický únavový syndrom totiž nemá žádné zjevné duševní ani fyzické projevy. Podobné choroby podle agentury SID často končívají tak, že se pacient propadne do depresivního stádia a má trvalé problémy, s nimiž lékaři nemohou nic dělat.

Reklama

Související témata: