Hlavní obsah

Zenit Petrohrad získal z Eindhovenu fotbalového střelce Lazoviče

PETROHRAD

Fotbalisté Petrohradu získali těsně před startem ruské ligy výraznou posilu v podobě Danka Lazoviče. Srbský útočník přestoupil do Zenitu z PSV Eindhoven za pět miliónů eur (asi 129 miliónů korun).

Článek

"Danko nám o zájmu z Ruska řekl asi před týdnem. Nakonec jsme se rozhodli ho pustit. Trenér Rutten ho chtěl udržet, ale sám hráč chtěl odejít. Bylo to těžké rozhodnutí, ale nakonec jsou snad všechny strany spokojené," uvedl generální ředitel Eindhovenu Jan Reker na klubovém webu.

Eindhoven na odchod své opory rychle reagoval a dohodl se na smlouvě s Andym van der Meydem, který byl volným hráčem. Třicetiletý ofenzivní záložník či útočník se pokusí oživit kariéru, kterou si pokazil nepovedenými angažmá v Evertonu a Interu Milán.

Šestadvacetiletý Lazovič přišel do Eindhovenu v roce 2007 z Arnhemu a během 83 ligových zápasů dal 24 branek. Předtím oblékal dresy Feyenoordu Rotterdam či Leverkusenu. Od roku 2002 je členem srbské reprezentace, za kterou nastoupil ke 33 duelům a vstřelil 10 gólů. Neměl by chybět ani na mistrovství světa v JAR.

Reklama

Související témata: