Hlavní obsah

Suchý doufá, že na další gól nebude zase čekat sto zápasů

Zatímco v české lize se ze 110 zápasů prosadil střelecky pouze jednou, v dresu Spartaku Moskva stačily českému fotbalistovi Marku Suchému ke gólu pouze dvě utkání.

Článek

Ve 3. kole ruské ligy pomohl bývalý slávistický stoper k výhře 2:1 nad městským rivalem Lokomotivem a dal si dárek k dnešním 22. narozeninám. Angažmá v Moskvě si prý užívá, stejně tak spolupráci s dalším českým stoperem Martinem Jiránkem.

V úvodním kole proti Dynamu Moskva ještě Suchý nenastoupil a Spartak prohrál. Proti Zenitu Petrohrad však už nechyběl v základní sestavě a asistencí na gól se podílel na remíze 1:1, celých 90 minut odehrál i proti Lokomotivu a gólem na 1:0 přispěl k výhře.

"Musím přiznat, že je to pro mě příjemný začátek angažmá," řekl Suchý v rozhovoru pro server gazeta.ru. "Už po první utkání se Zenitem Petrohrad jsem říkal, že ruská liga je mnohem silnější než česká, a dnes se mi to potvrdilo. Mým cílem bylo posunout se v kariéře a hrát za Spartak je určitě krok vpřed," uvedl.

V utkání s Lokomotivem mu stačilo 11 minut, aby po přímém kopu a skrumáži ve vápně otevřel skóre. "Měl jsem v tu chvíli štěstí. Jeden z hráčů se snažil míč odkopnout, ale nepovedlo se mu to. Míč se odrazil ke mně a já ho napálil zblízka do branky. Teď jen doufám, že nebudu muset na další gól čekat zase 100 zápasů," připomněl svou bilanci z dresu Slavie, za kterou se trefil pouze jednou ve 110 duelech.

Gól věnoval rodině

Šťastný nedělní gól věnoval rodině. "Na stadiónu byla máma a moje přítelkyně, proto jsem jim ten gól věnoval. Navíc mám v pondělí narozeniny a tohle vítězství je skvělým dárkem," radoval se Suchý, kterému gratuloval také trenér Valerij Karpin. "Všem nám gratuloval. Všichni jsme moc rádi, že se nám povedlo porazit soupeře o titul a navíc městského rivala. Nesmíme ale usnout na vavřínech, je jen začátek sezony," dodal.

V obraně Spartaku vytvořil dvojici s krajanem Martinem Jiránkem a ve dvou zápasech spolu inkasovali pouze dva góly; proti Zenitu až v závěru po standardní situaci, proti Lokomotivu pak stoperům nepomohli záložníci, kteří si nepohlídali nabíhajícího Alijeva. "S Martinem se mi samozřejmě hraje dobře. Známe se a s ním na hřišti je to pro mě jednodušší," řekl Suchý.

Vedle svých fotbalových dovedností piluje v novém angažmá i ruštinu, zatím však raději komunikuje v angličtině. "Jde to pomalu. Ale snažím se mluvit, jen to chce trochu času," řekl novinářům rusky. "Učím se sám. Už docela rozumím, ale musím ještě hodně využívat slovník," dodal již znovu v angličtině.

Reklama

Související témata: