Hlavní obsah

Hapal porazil ve slovenské lize Straku, Žilina vede už o pět bodů

BRATISLAVA

Trenérský souboj bývalých fotbalových reprezentantů ve slovenské lize vyzněl lépe pro Pavla Hapala, jehož Žilina porazila 1:0 Ružomberok vedený Františkem Strakou. Pět kol před koncem vedou Hapalovi svěřenci tabulku už o pět bodů před Slovanem Bratislava, který ztratil sobotní remízou 1:1 s Petržalkou.

Článek

O vítězství Žiliny rozhodl v 73. minutě kapitán Róbert Jež gólem z penalty, nařízené za ruku, z níž překonal bývalého brněnského brankáře Libora Hrdličku. "Bohužel, přišla sporná situace, po které jsme prohráli. Je to zklamání i proto, že domácí neměli na hřišti nejlepší hráče," uvedl po zápase Straka, který byl jinak spokojený, že jeho hráči plnili taktické pokyny a nepustili soupeře do žádné šance.

Hapalovi chyběli někteří ofenzivní hráči. Své svěřence nabádal k trpělivosti s tím, že gól přijde. "Nebylo to jednoduché vítězství, prakticky celých 90 minut jsme měli míč na kopačkách, ale k šanci to nevedlo. V této fázi soutěže je to pro nás velmi cenná výhra," řekl.

Hvězdou 28. kola byl útočník Róbert Rák z Nitry, jenž v sobotu hattrickem přispěl k vítězství 4:2 nad Prešovem a upevnil si s 18 góly první místo v tabulce střelců.

Slovenská fotbalová liga - 28. kolo:
Žilina - Ružomberok 1:0 (74. Jež z pen.).

Reklama

Související témata: