Hlavní obsah

Brankář Zítka nemá jasno o budoucnosti, možná Anderlecht opustí

BRUSEL

Český brankář Anderlechtu Brusel Daniel Zítka, jehož tým si v neděli s předstihem zajistil další ligový titul, ve slavném klubu po sezóně možná skončí. Zamířit by mohl do jiného belgického týmu, vyloučen ale není ani jeho odchod do Turecka či Německa.

Článek

"Je možné, že zůstanu. Je možné, že půjdu tady někde do nějakého prvoligového belgického mužstva na hostování. Je možné, že přestoupím někam do zahraničí," vyjmenoval Zítka možnosti v rozhovoru s ČTK.

Čtyřiatřicetiletý Zítka chce každopádně ještě chytat, ačkoli se v belgických médiích opakovaně probírala možnost, že by mohl brankářskou kariéru vyměnit za jiný pracovní post v Anderlechtu. "Je ještě brzy na nějakou jinou roli," řekl.

Anderlecht si nedělní výhrou v Bruggách zajistil čtyři kola před koncem play off v pořadí 30. titul. Český brankář s klubem vyhrál ligu počtvrté od svého příchodu v roce 2002, ale v první polovině sezony byl mimo hru po vážném zranění z listopadu 2008 a v současném týmu plní roli trojky.

Kontakty v Turecku a Německu

"Od června do prosince jsem laboroval se zraněním. Do mužstva jsme se dostal až po Novém roce," řekl Zítka. Jeho konkurenti si mezitím vybudovali poměrně pevnou pozici. "Nebyl důvod je měnit, protože všechno v mužstvu šlapalo, jak mělo. Výsledky měli a klukům se dařilo," dodal realisticky.

O tom, kde nakonec v příští sezóně skončí, se teprve rozhodne. Možnosti jsou různé. "Nechám to otevřené a uvidím, jak se to po sezóně vyhrotí a kde bude pro mě místo," řekl. Manažer prý má kontakty mimo jiné v Turecku. "Nějaký zájem tam byl, počkám si, až to bude konkrétní," podotkl. V úvahu podle něj připadá i Německo.

Kromě Zítky v Anderlechtu působí Jan Polák zotavující se po zranění kolena, Lukáš Mareček a Ondřej Mazuch. Ten by měl již zřejmě v příštích dvou týdnech podepsat s belgickým klubem novou smlouvu na čtyři roky. "Datum ještě přesně není, ale mělo by to být někdy v příštích dvou týdnech," řekl Mazuch ČTK.

Reklama

Související témata: