Hlavní obsah

Někdy mám chuť Bertelsenovi zlomit nohu taky, říká zraněný Fillo

Jan KrůtaPrávo

Fotbalisté Vikingu Stavanger odehráli v novém ročníku norské ligy už šest kol, ale jejich český záložník Martin Fillo ještě nekopl do balónu. Tři dny před startem soutěže totiž musel po napadení spoluhráčem při tréninku na operaci menisku pravé nohy. A vrátí se nejdřív za tři týdny.

Foto: Sport.cz

Martin Fillo v dresu Vikingu Stavanger

Článek

Jak k incidentu došlo?

Hráli jsme při tréninku fotbálek a bylo to vyhecované. Já zajel do spoluhráče, on okamžitě vstal a povalil mě na zem. Vůbec jsem jeho útok nečekal. Bohužel jsem si blbě otočil koleno a oba jsme na něj dopadli.

Věděl jste hned, že je zle?

Nejdřív jsem si myslel, že za pět dní budu zpátky. I lékaři to viděli optimisticky. Ale koleno bolelo, bylo oteklé a doktoři při dalším vyšetření zjistili, že je poškozený meniskus a natažené vazy. Musel jsem na operaci.

Prozradíte jméno toho spoluhráče?

Byl to levý obránce Bertelsen, který má i pár startů za norský nároďák.

Omluvil se vám?

To jo, ale pro mě je jeho jednání nepochopitelné. Bral jsem to jako podraz. A štve mě, že to klub přešel mávnutím ruky. Žádný trest, žádná pokuta. Přitom na tom tréninku byli novináři a ve všech médiích to proběhlo včetně fotek a záběrů v televizi. Podobný incident se tady stal v minulé sezóně, když jeden cizinec takhle zajel do Nora. Ten frajer okamžitě přestal hrát a po půl roce musel z klubu odejít.

Byli jste s Bertelsenem dřív kamarádi?

Nikdy jsme k sobě nějak extra blízko neměli. Ale dneska už pro mě ten člověk neznamená nic. Beru ho, že hraje ve stejném týmu, ale tím to končí.

Bavíte se?

Zatím se připravuju individuálně, ale ve stejnou dobu, kdy trénuje mančaft. Takže normálně chodím do kabiny a sedím pár míst od Bertelsena. Snažím se k němu chovat tak nějak normálně. Pozdravíme se, protože z toho nechci dělat nějakou bublinu. Ale že by mezi námi došlo na nějaké vtípky, to ne. A na kafe už spolu taky nepůjdeme. Na to tady mám jiné parťáky.

Nenapadlo vás, že byste se mu nějak pomstil?

Když sedím doma na gauči a koleno mě bolí jako čert, mám sto chutí mu tu nohu zlámat taky. Ale po chvíli mě vztek přejde a říkám si, že by to ničemu nepomohlo. Nepotřebujeme žádné války. Musím se nad to povznést, aby tým zase šlapal. Máme dost zraněných a ze šesti zápasů jsme urvali jen osm bodů, což je hrůza. Myslím jen na to, abych se co nejdřív vrátil a pomohl mužstvu k lepším výsledkům.

Reklama

Související témata: