Hlavní obsah

Paris St. Germain - Mety 1:0Draxler zajistil PSG gólem v nastavení první výhru v sezoně

Francouzští fotbaloví mistři z Paris Saint-Germain získali díky gólu v nastavení ve třetím utkání první body v nové ligové sezoně. Suverény posledních let zachránil v dnešní dohrávce 1. kola proti Metám německý záložník Julian Draxler, jenž rozhodl o vítězství 1:0 hlavičkou ve třetí dodatečné minutě.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Fotbalista PSG Angel Di Maria po neproměněné šanci proti Metám.

Článek

Finalisté Ligy mistrů a obhájci titulu vstoupili do sezony porážkami 0:1 s nováčkem Lens a velkým rivalem Marseille. Na další bodovou ztrátu to vypadalo i dnes, zvlášť když svěřenci trenéra Thomase Tuchela hráli od 65. minuty oslabeni o vyloučeného Abdoua Dialla, jenž dostal druhou žlutou kartu.

Za soustředěný tlak se nakonec PSG dočkalo odměny v nastavení, kdy centr Ángela di Maríi vyrazil gólman hostů Alexandre Oukidja pouze směrem ke Draxlerovi, který měl s hlavičkou do odkryté branky snadnou práci.

V sestavě Pařížanů znovu chyběla ofenzivní hvězda Kylian Mbappé, jenž je v karanténě. Nehrál ani Brazilec Neymar, který byl jedním ze tří vyloučených hráčů PSG v nedělním vyhecovaném duelu proti Marseille. Nejdražší hráč světa dnes dostal od disciplinární komise distanc na dva zápasy. Komise zároveň uvedla, že prověří Brazilcovo tvrzení, že ho rasisticky urážel španělský hráč Olympique Álvaro González.

Francouzská fotbalová liga - 1. kolo:
Paris St. Germain - Mety 1:0 (90.+3 Draxler)

Reklama

Související témata: