Hlavní obsah

Mazuch podepsal s Anderlechtem čtyřletou smlouvu

BRUSEL

Český fotbalista Ondřej Mazuch podepsal čtyřletou smlouvu s Anderlechtem Brusel, kde dosud jen hostoval z Fiorentiny. Jednadvacetiletý obránce do týmu staronových belgických šampiónů zamířil z Itálie loni v létě, ve čtvrtek na něj Anderlecht dle rok staré dohody uplatnil opci a Mazuch se stal definitivně jeho hráčem. Potvrdil to hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Bas Czerwinski, ČTK/AP

Ondřej Mazuch z Anderlechtu (vpravo) v souboji o míč s Markem Panteličem z Ajaxu.

Článek

Mazuch se v Anderlechtu v první sezoně prosadil nad očekávání, rychle se stal členem základní sestavy a přispěl k tomu, že Anderlecht v předstihu získal belgický titul. Mazuch si navíc s týmem zahrál i osmifinále Evropské ligy. "V Anderlechtu zůstávám rád, přál jsem si už dlouho, aby to tak dopadlo. Dostal jsem tady velkou šanci, které si vážím. A můžu jít dál herně nahoru, mám tady ideální podmínky," řekl ČTK Mazuch.

Opora reprezentační jednadvacítky letos dokončuje svoji třetí sezonu v zahraničí, v prvních dvou se neprosadil do prvního týmu Fiorentiny, kde se pral s velkou konkurencí. V Anderlechtu se po boku svých krajanů Daniela Zítky, Jana Poláka a Lukáše Marečka uchytil.

Reklama

Související témata: