Hlavní obsah

Slepička se raduje z druhého chorvatského titulu

Z druhého mistrovského titulu v Dinamu Záhřeb se raduje český fotbalista Miroslav Slepička. Bývalý útočník Příbrami, Liberce a pražské Sparty působí v Dinamu rok a půl a za tu dobu již podruhé zvedl nad hlavu mistrovskou trofej. Přesto by si přál, aby k titulu přispěl výrazněji než čtyřmi brankami a osmi asistencemi, které z něj udělaly druhého nejlépe přihrávajícího hráče chorvatské nejvyšší soutěže.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Fotbalisté Dinama Záhřeb oslavují gól Miroslava Slepičky (vpravo).

Článek

Záhřebu stačilo k obhajobě v sobotu uhrát bezbrankovou remízu proti Hajduku Split, Slepička odehrál 76 minut. Dvě kola před koncem soutěže vede jeho klub s nedostižným náskokem sedmi bodů.

Slepičku si Záhřeb vyhlédl před dvěma lety při pohárových soubojích se Spartou. Během loňského jara nastřílel v osmi utkáních šest branek, které nastřádal dvěma hattricky během jediného týdne. Čtyři letošní góly tak pro něj jsou trochu zklamáním.

"Představoval jsem si, že budu více hrát a dávat více gólů, ale s tím se nedá nic dělat. Je tu velká konkurence a musím se více snažit, abych hrál co nejčastěji v základní sestavě. To mi v poslední době příliš nevycházelo," připustil osmadvacetiletý fotbalista.

V právě končící sezóně odehrál 13 utkání, čtyřikrát se zapsal mezi střelce a je druhým nejlepším nahrávačem ligy. "Ale představoval bych si bohatší statistiky," dodal.

K moři se odpočívat nechystá

Na svoje působení v chorvatské metropoli si však jinak nemůže stěžovat. Pokud by byl ve větším zápasovém vytížení, nic by mu nechybělo. "Zvyknout si na zdejší život nebylo těžké. Je to hodně podobné jako u nás doma, líbí se mi zde. Poměrně často se mi daří být i s přítelkyní, která sice studuje v Česku, ale vždy jednou za dva týdny na pár dnů přijede. Dá se to zvládnout," svěřil se fotbalista, kterého pojí v Záhřebu smlouva na další dva roky.

Detailně už zná i svůj letní program a se změnou dresu nepočítá. "Ve fotbale je ale možné cokoliv. Pokaždé záleží především na požadavcích klubu a trenéra," poznamenal. Už teď ale ví, že dlouhou letní dovolenou mít nebude. "Ligu končíme 13. května a pak budeme mít dvacet dnů volno. Už v polovině července nás totiž čeká vstup do předkola Ligy mistrů," připomněl.

I proto prý nebude nikam cestovat, rozhodně nepojede jako mnozí krajani užívat volno na pobřeží Jadranu. "Kdepak, žádné moře. Budu si užívat domova, když jsem pořád pryč," vysvětlil exsparťanský střelec.

Reklama

Související témata: