Hlavní obsah

Jun dal třetí gól za sebou a posunul Austrii na druhé místo

VÍDEŇ

Český fotbalista Tomáš Jun znovu ukázal, proč je v posledních dnech hrdinou Austrie Vídeň. V derby s Rapidem skóroval ve třetím utkání za sebou a zařídil veledůležitou výhru 1:0, která posunula Austrii na druhé místo tabulky právě před dnešního soupeře.

Foto: Sport.cz

Tomáš Jun v dresu Austrie Vídeň

Článek

Austria zároveň udržela teoretickou naději na titul. Na vedoucí Salcburk ztrácí dvě kola před koncem čtyři body a v příštím kole zavítá právě na jeho hřiště.

Jun, který se v březnu vrátil po půlroční pauze zaviněné zraněním, se trefil v předchozích dvou kolech a také dnes již v 9. minutě předvedl, že mu zranění neubralo nic ze střeleckých kvalit. Svou letošní bilanci vylepšil na sedm branek v 19 duelech, přičemž jen pětkrát odehrál celé utkání. Chybí mu tak jediný zásah, aby vyrovnal svůj výkon z minulé sezony v barvách Altachu.

Poslední půlhodinu pomáhal udržet těsnou výhru další Čech Petr Voříšek. Jun v 88. minutě střídal za bouřlivého potlesku.

Rakouská fotbalová liga - 34. kolo:
Austria Vídeň - Rapid Vídeň 1:0 (gól Jun), Klagenfurt - Linec 2:2, Mattersburg - Ried 3:1, Sturm Štýrský Hradec - Wiener Neustadt 1:0.

Reklama

Související témata: