Hlavní obsah

Hübschman získal se Šachtarem počtvrté ukrajinský titul

KYJEV

Fotbalisté Šachtaru Doněck a s nimi i Čech Tomáš Hübschman získali svůj pátý titul v ukrajinské lize. Člen reprezentačního kádru Hübschman, jenž nebyl pouze u prvního triumfu v roce 2002, se radoval počtvrté.

Článek

Šachtar si titul zajistil symbolicky díky výhře 1:0 nad svým největším rivalem a nejbližším pronásledovatelem Dynamem Kyjev. Doněcký tým má po dnešku před Dynamem v tabulce šestibodový náskok, přičemž se hraje už pouze závěrečné víkendové kolo.

Domácí Šachtar měl v téměř celém průběhu šlágru převahu. Brazilský obránce Ilsinho, jenž vstřelil v prvním poločase jediný gól zápasu, ještě po přestávce trefil břevno. Výhru mohl pojistit i jeho krajan Jadson, ale jeho pokutový kop v závěru zlikvidoval gólman Šovkovskij.

Oba velkokluby si střídají pozice a mistra a vicemistra od roku 1997. Šachtar, za který bývalý sparťanský fotbalista Hübschman hraje od roku 2004, se vrátil na trůn po roční odmlce.

Ukrajinská fotbalová liga - 29. kolo:
Arsenal Kyjev - Metalurg Doněck 2:0, Dněpropetrovsk - Mariupol 4:1, Karpaty Lvov - Krivoj Roh 0:2, Lugansk - Metalist Charkov 1:4, Obolon Kyjev - Poltava 1:1, Šachtar Doněck - Dynamo Kyjev 1:0, Užhorod - Simferopol 0:1, Záporoží - Oděsa 1:0.

Reklama

Související témata: