Hlavní obsah

Benfica po pěti letech slaví titul, zajistil jí ho Cardozo

LISABON

Fotbalisté Benfiky Lisabon se po pěti letech znovu dočkali portugalského titulu. Nejúspěšnější tým soutěže si 32. titul v historii zajistil až v posledním kole, když výhrou 2:1 nad týmem Rio Ave uhájil první místo před Bragou. Ta navíc jen remizovala 1:1 s Nacionalem.

Článek

Benfika byla dlouho v tabulce druhá za Bragou, za titulem ji však posunula série devíti výher. Během ní se dostala do čela, kde se už udržela. Její úspěšnou šňůru utnulo až v předposledním kole Porto.

Lisabonský celek tak potřeboval dnes bodovat, aby mohl slavit. Radost v ochozech odstartovala již po třech minutách, kdy Benfice zajistil vedení Oscar Cardozo, jenž se tak 25. gólem sezony dotáhl v čele tabulky střelců na Falcaa z Porta. Navíc již v 11. minutě dostal červenou kartu hostující Wires.

Jenže oslavy v 72. minutě utnul Chaves, který vyrovnal a boj o první místo tabulky zdramatizoval. Jenže záhy Cardozo znovu potvrdil svou vynikající formu a druhým gólem v zápase a 26. v sezoně definitivně rozhodl o titulu.

Benfica tak ukončila čtyřleté panování Porta. Paraguayský střelec, který bude strašit obrany i na mistrovství světa, zároveň získal korunu pro krále střelců.

Reklama

Související témata: