Hlavní obsah

Útočník Austrie Vídeň Jun: Dvanáct gólů, to už je dost slušná porce

Karel FeltPrávo

V létě odešel Tomáš Jun (30) z Altachu do Austrie Vídeň. Ve slavném klubu dál střílel branky. Až do 4. října, kdy si přetrhl zkřížený vaz v koleni. Pět měsíců byl mimo hru a v nejistotě, jaký bude návrat. Byl skvělý! Vrátil se a po výhře 1:0 v Salcburku, kterou v nastavení zařídil Junzovic, je kolo před koncem stále ve hře o titul.

Foto: Sport.cz

Tomáš Jun v dresu Austrie Vídeň

Článek

Co vám letělo hlavou, když jste se zranil?

Nic příjemného. Léta mi přibývají a trochu jsem se obával, kdy a v jaké formě se vrátím. Poctivě jsem rehabilitoval a věřil. Návrat byl krásnější než ty nejoptimističtější sny. Začínal jsem po minutkách, pak jsem chodil na hřiště stále častěji a na delší dobu. A zase dávám góly.

Nakonec jich bylo docela dost...

Celkem dvanáct: sedm v lize, tři v Rakouském poháru, ze kterého jsme bohužel vypadli, a dva v Evropské lize, v níž jsme se dostali do základní skupiny. Na to, že jsem byl pět měsíců mimo fotbal, je to dost slušná porce gólů. V posledních čtyřech zápasech jsem dal tři.

Austria vyhrála v Salcburku a kolo před koncem ještě zdramatizovala boj o titul.

Ztrácíme bod, stát se může všechno. Austria je slavný klub, ambiciózní, nedává si malé cíle. Titul je samozřejmě titul, ale i druhé místo bychom brali.

Pořád patříte Teplicím. Uplatní na vás Austria opci?

Zatím to není podepsané, ale vedení klubu mi řeklo, že je se mnou spokojené. Opci snad uplatní. Rád bych tu zůstal, protože se v Austrii cítím výborně.

Jak se vám žije ve Vídni?

Báječně. Je to krásné město a je kam jít i s rodinou. Navíc jsme tu s Petrem Voříškem. Mají tu třeba krásnou ZOO. Altach byl klidný, Vídeň žije. Cítím se tu skoro jako doma v Praze.

Jste hráčem Teplic, ale vyrostl jste ve Spartě. Komu fandíte v boji o titul?

Nikdy jsem se netajil tím, že jsem kovaný sparťan. Na Letné jsem prožil nádherné fotbalové roky. Titul přeji Spartě, i když to bude mít ještě hodně těžké. Pikantní je, že rozhodující zápas hraje právě s Teplicemi. Možná u toho budu, protože končíme ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: