Hlavní obsah

Salcburk obhájil rakouský titul, Junovy góly Austrii nepomohly

VÍDEŇ

V rakouské lize obhájili titul fotbalisté Salcburku, do jejichž kádru patří i český záložník Karel Piták. Jeho tým v posledním kole uhájil díky vítězství 2:0 na hřišti Sturmu Štýrský Hradec jednobodový náskok před Austrií Vídeň. Té nepomohly ani dva góly českého útočníka Tomáše Juna, jenž zařídil výhru 2:0 nad Riedem.

Článek

Salcburk vyhrál ligu pošesté v historii. Ještě na podzim v týmu trenéra Huuba Stevense působil také záložník Patrik Ježek, s kterým ale kouč přestal počítat a bývalý hráč Plzně či Sparty v lednu přestoupil do druholigové Admiry Trenkwalder. Piták kvůli zranění nastoupil v celém ročníku pouze jednou na 14 minut.

Zato Jun hrál v poslední době ve výtečné formě poté, co se vrátil do sestavy Austrie po takřka půlroční pauze zaviněné přetrženými vazy v koleni. Navzdory dlouhé přestávce nastřílel v letošním ročníku celkem devět gólů a stal se druhým nejlepším střelcem vídeňského celku.

V předposledním kole Austria vyhrála 1:0 v Salcburku a ještě zdramatizovala boj o titul, ale klub miliardáře Dietricha Mateschitze si první místo pohlídal.

Reklama

Související témata: