Hlavní obsah

Skvělé jaro vyneslo Junovi v Austrii Vídeň dvouletou smlouvu

VÍDEŇ

Fotbalový útočník Tomáš Jun zůstane v Austrii Vídeň až do roku 2012. Rakouský vicemistr uplatnil na kmenového hráče Teplic opci den po skončení ligového ročníku, v jehož závěru byl bývalý český reprezentant ústřední postavou týmu.

Foto: Sport.cz

Tomáš Jun v dresu Austrie Vídeň.

Článek

Jun si loni v říjnu přetrhl zkřížené vazy v koleně, ale po takřka půlroční pauze se vrátil ve skvělé formě. Velkou měrou pomohl Austrii ke druhému místu v tabulce jen bod za Salcburkem, který ve čtvrtek obhájil titul.

Někdejší nejlepší střelec české ligy v dresu Sparty odehrál za Austrii v sezóně 21 ligových zápasů, v nichž zaznamenal devět branek a deset gólových přihrávek. Navíc přidal dvě trefy v předkole Evropské ligy a tři v Rakouském poháru.

"I v těžkém období mě v klubu podporovali, proto jsem moc rád, že jsem jim to mohl na jaře alespoň částečně splatit. Ukázal jsem tady, co ve mně je, ale umím ještě víc," uvedl na webu Austrie sedmadvacetiletý útočník, který do klubu přišel po loňském hostování v rakouském Altachu.

"Tomáš svými jarními výkony předvedl, že se vrátil ještě silnější než před zraněním," prohlásil člen představenstva Austrie Markus Kraetschmer. "Jsme rádi, že jsme si pojistili služby takového útočníka i na další sezony. Přichystá nám v naší jubilejní sezoně ještě spoustu radosti," uvedl zástupce klubu, který příští rok oslaví stoleté výročí svého vzniku.

Reklama

Související témata: