Hlavní obsah

Zápotočný znovu slaví turecký titul, tentokrát s Bursasporem

ISTANBUL

Český fotbalista Tomáš Zápotočný obhájil turecký titul. Po loňském triumfu s Besiktasem se letos stal senzačně mistrem s provinčním Bursasporem. Tým, který se v loňské sezóně sotva zachránil, v neděli v posledním kole porazil obhájce titulu Besiktas a sebral ligové prvenství Fenerbahce. To jen remizovalo s Trabzonsporem a musí se spokojit s druhým místem.

Článek

Zápotočný přišel do Bursasporu na hostování z Besiktase a rázem se stal oporou. Dokonce se třikrát zapsal mezi střelce. Jeho hlavní úlohou ale bylo gólům zabraňovat, což se mu nadmíru dařilo - jeho tým měl druhou nejlepší obranu v soutěži. Bursaspor se z příjemného překvapení sezóny stal postupně černým koněm a úspěšné tažení završil šokujícím triumfem v závěrečném kole.

Málokdo pochyboval, že by si Fenerbahce nechalo titul ujít. Vždyť vedlo o bod a doma mělo slavit. Jenže Trabzonspor pozornou hrou ubránil remízu 1:1 a dal šanci Bursasporu.

Ten toho využil a výhrou 2:1 nad Besiktasem získal vůbec první titul v historii klubu a zároveň vybojoval účast v základní skupině Ligy mistrů. Fenerbahce čeká 3. předkolo Ligy mistrů, Galatasaray s Milanem Barošem, Besiktas a Trabzonspor si zahrají Evropskou ligu. Sestupují Diyarbakirspor a Denizlispor. Ankaraspor byl vyřazen již na začátku sezóny.

Reklama

Související témata: