Hlavní obsah

Penalta, faul, znovu penalta a gól. Fotbalista Feyenoordu složil reparát

Rotterdam/Praha

Kuriozním způsobem zajistil remízu 1:1 domácímu týmu fotbalista Feyenoordu Rotterdam Steven Berghuis. V utkání 2. kola nizozemské Eredivisie proti Twente zahrával osmadvacetiletý holandský útočník pokutový kop, po jeho neproměnění byl faulován, a tak si celou akci mohl zopakovat. Podruhé už se nemýlil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalista Feyenoordu Berghuis kopal dvě penalty hned po sobě.Video: sntv

 
Článek

Feyenoord prohrával v nedělním duelu nizozemské nejvyšší soutěže proti Twente už od druhé minuty, kdy se do sítě domácích trefil český fotbalista Václav Černý.

Rotterdamu se nakonec podařilo vyrovnat ještě do poločasu, ovšem poněkud kuriozním způsobem. Po faulu hostů v pokutovém území si míč na puntík postavil reprezentační útočník Steven Berghuis, jenže gólman Joel Drommel jeho střelu po zemi vyrazil.

Pak ale přišel další tvrdý zákrok, když obránce hostů dorážejícího Berghuise nekompromisně podrazil. Protesty hráčů Twente byly marné, Berghuis dostal šanci na reparát a podruhé už se nemýlil.

V dalším průběhu duelu už se skóre neměnilo, a týmy si tak body rozdělily. Oba celky jich po dvou kolech mají na kontě čtyři.

Reklama

Související témata: